Daniel Ricciardo verloor al zijn vertrouwen begin 2021

door Jay Hartman
3639737

Daniel Ricciardo kende een moeilijk eerste seizoen bij McLaren en bekent dat hij veel moeite had om zijn vertrouwen te behouden. Dat zegt hij tegen Motorsport.com. Hij noemt zijn tegenvallende prestaties in de eerste seizoenshelft lachwekkend. 

Ricciardo had geen spetterend begin van zijn carrière bij McLaren. Hij werd overschaduwd bij teamgenoot Lando Norris die voor de zomerstop drie podiumplekken binnensleepte en het dubbele aan punten had op Ricciardo. De Australiër maakte een comeback in de tweede seizoenshelft met de overwinning op Monza. 

Dat was de eerste overwinning voor het team van McLaren in bijna negen jaar. Norris eindigde de race als tweede en dus was McLaren afgelopen jaar het enige team met een '1-2 finish'. Ricciardo is gelukkig wel blij met het verloop van de tweede seizoenshelft. De overwinning maakte een hoop goed en hoewel niet alles nog perfect liep is hij tevreden.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Daniel Ricciardo (@danielricciardo)

De zomerstop was volgens hem hard nodig. Zijn dieptepunt was de Grand Prix van Hongarije. Na afloop van de race wilde de coureur het vliegtuig pakken en twee weken niet meer aan Formule 1 denken. "Ik ben niet een coureur die altijd maar aan Formule 1 denkt. Ik wist dat die zomerstop goed voor mij zou zijn", zegt de McLaren-coureur. 

Oplopende twijfels

Ricciardo geeft toe dat hijzelf onzeker werd na de matige prestaties in het eerste helft van het seizoen. Een stemming die menig racefan niet gewend is van de altijd goedlachse Australiër. Zijn teamradio na de overwinning op Monza was daarom ook naar zichzelf gericht. "Voor iedereen die dacht dat ik weg was, ik ben nooit weggeweest. Ik heb alleen een stapje opzij gedaan", zo luidde Ricciardo's radio. 

Daniel Ricciardo auto grid Abu Dhabi 2021

De McLaren-coureur vertelt de site dat hij het vertrouwen in zichzelf verloor en dat hij zich vaak afvroeg waarom hij niet goed presteerde. "De 'ik ben nooit weggeweest' was voor mij meer om te laten zien dat ik het nog kon en dat ik in de Formule 1 thuishoor", aldus Ricciardo. 

Lees ook: Teambaas Szafnauer vertrekt per direct bij Aston Martin

Lees ook: Grand Prix Radio-rapport: Daniel Ricciardo

Lees ook: Red Bull naar rechter om vertrekkend hoofd-aerodynamica naar Aston Martin

door Jay Hartman

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen