Teambaas Szafnauer vertrekt per direct bij Aston Martin

05 jan 2022 door Jacobine van den Berg
10-saturday-monza

Otmar Szafnauer is per direct afgetreden als teambaas van Aston Martin, zo laat het team in een persbericht weten. Waarom Szafnauer stopt bij het team van Sebastian Vettel en Lance Stroll wordt niet door het team vermeld, maar naar alle waarschijnlijkheid heeft het te maken met de geruchten van de afgelopen maanden die interesse van andere teams suggereerden.

Szafnauer was al sinds 2009 actief bij het team, dat eerder onder de naam Force India actief was. De Roemeense Amerikaan was mede verantwoordelijk voor de sterke seizoenen van 2013 tot en met 2017 en werd vooral geroemd door de goede resultaten met een relatief klein Formule 1-team. Ook in 2020 en 2021, toen het team nieuwe eigenaren kreeg, bleef Szafnauer actief als teambaas.

Szafnauer in verband gebracht met Alpine

In november werd Szafnauer nadrukkelijk in verband gebracht met het team van Alpine, maar die geruchten werden toen door de teambaas zelf stevig de kop in gedrukt. "Ik heb de geruchten ook gehoord en gelezen", zei Szafnauer destijds tegen Formula Rapida. "Ik voel me wel vereerd dat ik in verband word gebracht met Alpine. Het is altijd fijn om gewild te zijn." 

Het Britse team wil niet te snel een beslissing nemen met de keuze van een nieuwe teambaas, maar juist even alle opties rustig bekijken. Op dit moment is het vinden van een nieuwe teambaas ook niet een prioriteit: “De focus van het team ligt momenteel op het klaarstomen van een zo competitief mogelijke wagen voor de start van het seizoen 2022”, zegt het team in het officiële persbericht.

Lees ook: Minimumgewicht auto 2022 opnieuw verhoogd

Lees ook: Team Coronel na stage 2 Dakar 2022: "Eigen tempo gepakt"

Lees ook: Grand Prix Radio-rapport: Max Verstappen

05 jan 2022 door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen