Tom Coronel na Dakar-exit: Zwaar balen

door Sven Verveld
alonso sprint imola

Tim en Tom Coronel balen van hun exit in de Dakar Rally. De broers waren goed onderweg en stonden op een mooie plek in het algemeen klassement. Na een klapper tijdens de zesde stage kreeg Tim Coronel last van zijn rug en kon hij een aantal dagen later niet meer verder rijden in de Dakar.

Tijdens de zesde stage van de Dakar Rally in 2022 maakte Tim en Tom Coronel een klapper. Het team zag een afdaling over het hoofd en klapte met de voorbumper in het zand. Door de klap kreeg Tim Coronel last van zijn rug en konden de broers de stage nog maar net uitrijden. Na de zesde stage was er een rustdag, Tim werd die dag een aantal keer gemasseerd. Het team stond aan de start van de zevende stage en reed deze uit. Op diezelfde avond schoot het weer in de rug van Coronel en de ochtend erop heeft het team gekozen om niet verder te rijden.

Situatie

Tom Coronel geeft aan Grand Prix Radio een update over de situatie. "Het is natuurlijk balen dat je zo uit de rally moet", vertelt Tom. Volgens hem is de ergste nachtmerrie voor een Dakar dat je crasht of dat de motor ploft. "Maar deze stond niet in het scenario dat ik bedacht had", aldus Tom Coronel.

Rug van Tim Coronel

De rustdag na de crash leek een uitkomst te zijn voor de broers. Het ging een stukje beter met Tim en de broers stonden een dag later weer aan de start van een stage. De stage verliep prima maar s'avonds ging het mis. "Toen we binnen kwamen, stapte Tim uit, hij ging naar de massagetafel en kon ineens niet meer opstaan. Ook in de ochtend kon hij zijn bed niet uitkomen. Toen hebben we de stekker eruit moeten trekken en was het 'game over'. Zwaar balen, we weten dat we de toppers in de nek kunnen hijgen en kunnen rijden rond de vijftien tot twintigste plek. Maar, ja dat doen we volgend jaar maar weer", concludeert Tom Coronel met Tim Coronel op een matras achter hem.

Er zal nog een aantal dagen worden geracet in de Dakar Rally. Updates van ondere andere Bernhard Ten Brinke en Richard de Groot hoor én lees je via Grand Prix Radio. 

Lees ook: Tim en Tom Coronel niet meer van start in Dakar

Lees ook: Wendy Hendricks (FOM) en Roger Hermans te gast bij F1 aan Tafel

Lees ook: Daniel Ricciardo eerlijk over missen van technische kennis

door Sven Verveld

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden