Daniel Ricciardo eerlijk over missen van technische kennis

door Jacobine van den Berg
3639737

Daniel Ricciardo weet vrij weinig van alle technische aspecten die komen kijken bij een Formule 1-bolide. De McLaren-coureur geeft dit toe in een Australische podcast. Ricciardo wil zijn tijd en energie liever steken in het ontwikkelen van zijn rijderskwaliteiten. 

Bij het besturen en ontwikkelen van een Formule 1-auto komen er veel technische zaken kijken. Alain Prost en Michael Schumacher stonden bekend om hun enorme kennis van een wagen en het hielp hen en hun teams om de auto's zo goed mogelijk te ontwikkelen aan de hand van bevindingen die zij deden op en naast het circuit.

Voor Ricciardo is dat wel anders, zo geeft hij toe tijdens de Australische podcast Gypsy Tales. De McLaren-coureur geeft toe dat hij en zijn vrienden moeten lachen om de ironie van het feit dat hij één van de meest geavanceerde en technische wagens ter wereld bestuurt, maar zelf geen idee heeft hoe hij een band of bougie aan zijn eigen auto moet vervangen. "Ik vind het juist fijn om er niet zoveel verstand van te hebben", lacht Ricciardo.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door GypsyTalesPodcast (@gypsytalespodcast)

Energie stoppen in het rijden

De Australiër legt uit waarom zijn gebrek aan technische kennis een bewuste keuze is en waarom het hem in zijn optiek bevoordeelt. "Ik vind het veel fijner om mijn energie in het rijden te stoppen. Het zorgt ervoor dat ik het rijden zonder zorgen kan benaderen. Ik denk dat het ervoor zorgt dat ik beter rij, beter presteer en de druk er vanaf haal. Toch ben ik vrij goed in het vertalen van de prestaties van de auto op de baan richting het team. Daar blijft het verder wel bij", besluit hij.

Lees ook: Oscar Piastri denkt niet aan verloren jaar als Alpine-reservecoureur

Lees ook: Daniel Ricciardo verloor al zijn vertrouwen begin 2021

Lees ook: Patricio O'Ward rijdt vrije trainingen voor McLaren in 2022

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen