Oscar Piastri denkt niet aan verloren jaar als Alpine-reservecoureur

09 jan 2022 door Jacobine van den Berg
alonso sprint imola

Oscar Piastri is na een fantastisch jaar die hem kampioen in de Formule 2 maakte, genoodzaakt om een jaar vanaf de zijlijn toe te kijken. De talentvolle Australiër ziet het echter niet als een verloren jaar en denkt veel te gaan leren van zijn rol als reservecoureur.

Piastri werd na een sterk seizoen gekroond tot kampioen in de Formule 2 en de regel is dat een kampioen dat volgende jaar niet meer in die klasse uit mag komen. Omdat Guanyu Zhou het stoeltje bij Alfa Romeo bemachtigde en er verder geen stoeltjes in de Formule 1 vrijkwamen, wist Piastri dus genoeg. De Australiër, die uit de talentenprogramma komt van Alpine, moet een jaartje toekijken vanaf de reservebank, in de hoop in 2023 wél in te kunnen stappen in de Formule 1.

Tegenover Motorsport.com zegt Piastri dat hij niet denkt aan een verloren jaar, maar aan kansen om te leren van Esteban Ocon en Fernando Alonso. "Ik kan rustig naar Fernando en Esteban gaan luisteren en zien hoe de nieuwe auto wordt doorontwikkeld. Met al mijn werk in de simulator kan ik proberen mijn steentje hieraan bij te dragen".

Alpine - auto

Leren van Alonso en Ocon

Piastri ziet zijn jaar aan de zijkant dan ook meer als een kans dan als een teleurstelling of stap terug. "Naast het rijden zijn er nog veel andere zaken die een Formule 1-coureur succesvol maken. Een van de belangrijkste onderdelen in mijn rol, is om zoveel mogelijk te leren van Fernando en Esteban. Leren hoe zij bepaalde zaken aanvliegen en welke suggesties ze geven aan de engineers", sluit hij af. 

Lees ook: Domenicali wil met Formule 1 terug naar Duitsland en Afrika

Lees ook: George Russell over debuutseizoen bij Mercedes

Lees ook: Circuit de Barcelona-Catalunya bezig met verbouwing

09 jan 2022 door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen