George Russell over debuutseizoen bij Mercedes

door Jacobine van den Berg
3639737

George Russell verwacht dat komend seizoen een intens jaar zal worden. De jonge Brit doelt daarmee op zijn overstap naar Mercedes en dat hij een rijdersduo zal vormen met Lewis Hamilton. Russell zegt het als een privilege te zien om te leren van wie hij de beste coureur aller tijden noemt.

Dit jaar krijgt Russell eindelijk de kans bij Mercedes. Het is nog de vraag hoe Mercedes er dit jaar voor komt te staan door het nieuwe reglement. Het team van Toto Wolff blijft wel een van de grote kanshebbers.

Russell wordt al jaren als een toekomstig wereldkampioen gezien, maar blijft er zeer nuchter onder. Hij weet dat er veel van hem gevraagd wordt in de top en welke risico's eraan hangen als het niet lukt. Motorsport.com vraagt hoe hij zich klaarstoomt voor de uitdaging bij Mercedes. Russell wil eerst nog even op vakantie. "Dat is in mijn optiek belangrijk omdat 2022 het meest intense jaar uit mijn leven gaat worden. Dat geldt qua raceschema, maar ook qua marketingdingen en alle activiteiten naast de baan."

Russell - Helm

Hij vervolgt: "Bij Williams had ik het geluk dat we niet zo veel marketingactiviteiten hadden. Dat kwam puur door de positie waarin we verkeerden. Nu ga ik naar Mercedes, waar we tientallen sponsoren hebben en allerlei dingen doen waar de coureurs normaal gesproken ook bij zijn. Daar komt bij dat het ergste van corona hopelijk achter de rug is. Dan hebben al die partners achttien maanden niets aan de activatie kunnen doen en zal het alleen maar drukker worden. Juist daarom neem ik in januari tien dagen vrij en probeer ik mezelf te resetten voor komend seizoen. Zowel op als naast de baan zal het intens worden en daar wil ik helemaal klaar voor zijn."

Privilege om Hamilton als teamgenoot te hebben

Volgens Russell is er geen druk merkbaar om naast Lewis Hamilton te gaan rijden. "Ik vind het juist een privilege om met de beste coureur aller tijden te werken. Ik zie dat als een geweldige kans om mezelf te ontwikkelen en ook om te zien hoe ik er precies voor sta."

Voordeel is dat het technisch reglement vernieuwd wordt en dat alle coureurs in feite vanaf nul beginnen en moeten wennen aan de nieuwe bolides. Het nadeel van overstappen naar een ander team valt daarmee deels weg, denkt Russell. "Maar ik kijk er vooral naar uit om te zien wat die nieuwe auto's te bieden hebben. Daarnaast vind ik het interessant om bij te dragen aan de doorontwikkeling. Deze auto's zullen gedurende het jaar enorm worden ontwikkeld en ik wil er met engineers en ook in de simulator echt veel werk in stoppen. Het is namelijk niet zo dat het team met de snelste auto bij de eerste race noodzakelijkerwijs wint. Het gaat er vooral om wie het snelst en best kan doorontwikkelen, daarmee leg je een fundament voor de komende jaren. Naar dat aspect kijk ik nu al enorm uit."

 

Lees ook: Domenicali wil met Formule 1 terug naar Duitsland en Afrika

Lees ook: Tom Coronel: We hebben de snelheid om in het klassement te kunnen vlammen

Lees ook: Bernhard ten Brinke: We hebben veel auto's in moeten halen

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen