Bernhard ten Brinke: "We hebben veel auto's in moeten halen"

05 jan 2022 door Tim Koenders
alonso sprint imola

Bernhard ten Brinke is de vierde stage van de Dakar als achtste geëindigd. Ook kreeg hij een kleine tijdstraf voor het te hard rijden in een zone waar dat niet mocht. Het was een zware dag maar de Nederlander is er verder zonder problemen doorheen gekomen. Veel coureurs hadden het zwaar tijdens de lange stage.

Na problemen in de derde stage mocht Bernhard ten Brinke de vierde stage als laatste van start gaan. De vierde stage werd als erg zwaar bestempeld voorafgaand aan de start van de beroemde rally. Dat was terecht aangezien meerdere topmannen vandaag in de problemen kwamen. Bernhard ten Brinke vertelt tegenover Grand Prix Radio dat hij terugkijkt op een mooie dag. "Het was een erg snelle proef maar ook erg verraderlijk. We besloten niet al te veel te pushen maar gewoon goed door te rijden en uit de problemen te blijven."

Bernhard ten Brinke / Overdrive / Dakar / 2022  

Een zeer geslaagde dag

Door de slechte startpositie moest Ten Brinke veel auto's inhalen. "We hebben een hoop mensen in moeten halen door het stof, en een auto voor je gooit altijd wat meer stenen op. Ik heb een paar flinke klappen op de voorruit gekregen." Volgens Ten Brinke was zestig tot zeventig procent van de proef volgas. "Samengevat hebben wij gewoon een mooie dag gehad. Het navigeerwerk ging goed en de Toyota werkte perfect."

De hele update van Bernhard ten Brinke is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Team Coronel na Stage 2 Dakar 2022: "Eigen tempo gepakt"

Lees ook: Bernhard ten Brinke over Dakar: "Grenzen van auto liever niet opzoeken tijdens Dakar"

Lees ook: Tim en Tom Coronel heel tevreden over nieuwe wagen tijdens proloog Dakar 2022

05 jan 2022 door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen