Tom Coronel: "We hebben de snelheid om in het klassement te kunnen vlammen"

05 jan 2022 door Tim Koenders
10-saturday-monza

Tim en Tom Coronel hebben de vierde stage zonder problemen uitgereden. De stage werd vooraf gezien als één van de zwaarste van de Dakar in 2022. Het was een dag met veel verschillende tereinen. Van snelle stukken tot hoge duinen.

Voorafgaand aan de Dakar van 2022 stond de vierde stage als één van de zwaarste in het programma. Het was niet alleen de langste qua afstand maar de verschillende terreinen maakten het ook erg uitdagend. Tim en Tom Coronel zijn tot nu toe erg goed bezig. Ook de zware vierde stage kon de mannen niet stoppen. Ze zijn er zonder grote problemen door gekomen. Tim Coronel vertelde dat hij het in het begin best lastig had. "We schoten een paar keer rechtdoor maar we hebben de auto en onszelf heel gehouden." 

Tim Coronel / Tom Coronel / Dakar / 2022

De snelheid zat erin

Ook broer Tom kijkt erg positief terug op de dag. "De auto heeft het erg goed gedaan, het ging allemaal erg soepel. We hebben de snelheid om in het eindresultaat een keer te kunnen vlammen." Waar broer Tim het in de openingsfase lastig vond, vond Tom dit juist in de eindfase. "Het begon erg snel en in de middenfase erg hoge duinen. Aan het einde was er vooral veel modder en grote stenen maar we hebben geen fouten gemaakt."

De hele update van Tim en Tom Coronel is ook te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Team Coronel na Stage 2 Dakar 2022: "Eigen tempo gepakt"

Lees ook: Bernhard ten Brinke over Dakar: "Grenzen van auto liever niet opzoeken tijdens Dakar"

Lees ook: Tim en Tom Coronel heel tevreden over nieuwe wagen tijdens proloog Dakar 2022

 

05 jan 2022 door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen