Circuit de Barcelona-Catalunya bezig met verbouwing

08 jan 2022 door Jacobine van den Berg
alonso sprint imola

Het Circuit de Barcelona-Catalunya wordt momenteel verbouwd. De werkzaamheden zijn in volle gang, met nog een maand voordat de Formule 1 weer terugkeert naar de Spaanse stad voor de wintertestdagen. Voorafgaand aan de eerste race van het seizoen zullen teams deelnemen aan drie testdagen in Barcelona, gevolgd door drie dagen in Bahrain.

Vorige maand werd bekend dat het circuit in ieder geval nog tot 2026 de Spaanse Grand Prix mag huisvesten. Het circuit is gebouwd in 1991 en dus is het tijd om de nodige veranderingen door te voeren. Op onderstaande foto's die het circuit zelf de laatste tijd op sociale media heeft gedeeld, is te zien dat met name het paddock een make-over zal gaan krijgen.

Andere layout?

In de werkzaamheden lijkt een aanpassing van de laatste chicane niet meegenomen te worden. Dat is iets waar coureurs al langer om vragen. Wedstrijdleider Michael Masi heeft er over gezegd dat hij er werk van zou maken. Het lijkt het er dus vooralsnog op dat de chicane gewoon blijft zoals we hem nu kennen.

Barcelona - Pitlane

Lees ook: Domenicali wil met Formule 1 terug naar Duitsland en Afrika

Lees ook: Tom Coronel: We hebben de snelheid om in het klassement te kunnen vlammen

Lees ook: Bernhard ten Brinke: We hebben veel auto's in moeten halen

08 jan 2022 door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen