Patricio O'Ward rijdt vrije trainingen voor McLaren in 2022

door Jay Hartman
10-saturday-monza

Algemeen directeur van McLaren Zak Brown zegt dat het goed mogelijk is dat McLaren's IndyCar-coureur Pato O'Ward vrije trainingen mag rijden in 2022. O'Ward zat al in de McLaren-auto tijdens de young driver testdagen in Abu Dhabi na afloop van het seizoen en heeft een goede indruk achtergelaten. 

In een interview met Racer vertelt Brown dat O'Ward de test in Abu Dhabi mocht rijden omdat hij een race in IndyCar heeft gewonnen. Als het aan de algemeen directeur ligt, blijft het niet bij die ene test in Abu Dhabi. Het was een goede gelegendheid om de coureur te testen in een F1-auto en dat beviel hem wel. 

"Elke keer dat je een coureur in een Formule 1-auto zet, krijg je maar een paar testdagen en te weinig rookie-dagen. Daarom zet je alleen iemand in die auto waarvan je weet dat die de tijd nuttig besteedt", aldus Brown. 

Goede prestatie

Brown zegt ook dat O'Ward naar verwachting presteerde. Hij was snel en hij deed alles wat het team van hem wilde. Daarnaast testte het team de jonge Mexicaan ook op aanpassingsvermogen en andere capaciteiten die een F1-coureur moet hebben. "Dat allemaal meegeteld was het een enorm sterke prestatie voor zijn eerste keer in een F1-auto."

Zak Brown Andreas Seidl Bahrein GP

Vanaf aankomend seizoen moeten de teams minimaal twee eerste vrije trainingen besteden aan een jonge coureur. De beslissing ligt uiteindelijk bij de teambaas en dus moet Andreas Seidl uiteindelijk beslissen wie er in de auto komt te zitten. Maar Brown is ervan overtuigd dat dat O'Ward gaat zijn. Bijvoorbeeld tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten en Mexico die pas na afloop van het IndyCar-seizoen zijn. 

Lees ook: Red Bull naar rechter om vertrekkend hoofd-aerodynamica naar Aston Martin

Lees ook: Minimumgewicht auto 2022 opnieuw verhoogd

Lees ook: Teambaas Szafnauer vertrekt per direct bij Aston Martin

door Jay Hartman

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen