Théo Pourchaire blijft bij ART in Formule 2

10 jan 2022 door Tim Koenders
3639737

Théo Pourchaire rijdt ook dit jaar voor ART in de Formule 2. De talentvolle Fransman eindigde vorig seizoen als vijfde in het Formule 2-kampioenschap. Hij was nog even in de race voor een Formule 1 zitje bij Alfa Romeo maar hij brengt nog een jaar door in de Formule 2.

Théo Pourchaire is één van de grootste talenten binnen de opstapklasses naar de Formule 1. De jonge Fransman is slechts achttien jaar oud maar maakt al enorme indruk. In 2020 eindigde hij in zijn debuutseizoen in de Formule 3 als tweede. Hetzelfde jaar maakte hij nog zijn debuut in de Formule 2. In 2021 reed hij voor het eerst een volledig seizoen in de Formule 2 voor het team van ART. Hij pakte afgelopen seizoen twee overwinningen op twee legendarische circuits, in Monaco en op Monza. Zijn naam werd ook genoemd als potentieel Formule 1 coureur in 2022. Dat laatste stoeltje ging naar Zhou waardoor Pourchaire nog minimaal een jaar zal moeten wachten.

In 2022 in de Formule 2

Nadat alle stoeltjes op de Formule 1-grid waren vergeven was het wachten op het nieuws dat Pourchaire voor ART zou blijven rijden. Dit is nu officieel bevestigd. In 2022 zal Pourchaire nog een jaar ervaring op doen en proberen te strijden om de titel. Ook in de Formule 3 reed de Fransman al voor ART. Het wordt het derde jaar dat hij voor het team gaat rijden. Pourchaire liet weten erg trots te zijn om nog een jaar voor het topteam in de Formule 2 te rijden.

Lees ook: Oscar Piastri denkt niet aan verloren jaar als Alpine-reservecoureur

Lees ook: Daniel Ricciardo verloor al zijn vertrouwen begin 2021

Lees ook: Patricio O'Ward rijdt vrije trainingen voor McLaren in 2022

10 jan 2022 door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen