Functie Michael Masi binnen organisatie FIA aangepast

Header liveblog 1 Bahrein

De FIA heeft de namen voor alle functies binnen de wereldwijde organisatie bekend gemaakt en opvallend genoeg is de functie van Michael Masi aangepast. Niet zijn naam staat bij hoofdverantwoordelijke voor de regelgeving in de Formule 1, maar die van Peter Bayer.

Zoals elk jaar maakt de FIA bekend wie er verantwoordelijk zijn voor het leiden, handhaven en opstellen van alle regels binnen de motorsport. De organisatie is opgedeeld in verschillende takken, waarvan de voorman van de single seater series zich buigt over de regelgeving in de Formule 1, 2 en 3. Dat is dus een belangrijke rol die voorheen was weggelegd voor de wedstrijdleider van de Formule 1. 

Charlie Whiting vervulde voor lange tijd de belangrijke rol die na zijn overlijden werd overgedragen aan Michael Masi en Nikolas Tombazis. Daarbij was Masi verantwoordelijk voor de sportieve regelementen en Tombazis boog zich over de technische reglementen. Die twee namen staan er nu dus niet meer, Peter Bayer zal volgens de FIA beide rollen op zich nemen. 

Pirelli foto Grand Prix Saoedi-Arabië 2021

Masi en Tombazis 

Bayer is geen onbekende naam in de organisatie. Hij nam de rol van secretaris-generaal op zich en is dus al een paar jaar betrokken geweest bij het leiden van de motorsportklassen onder de FIA. Het is nog onbekend welke precieze functies Masi en Tombazis eventueel alsnog zullen krijgen. De Italiaanse tak van Motorsport.com suggereerde in ieder geval dat Tombazis zich nog steeds buigt over de technische reglementen.

Ook is het nog niet bekend wat Masi gaat doen. Er wordt gesuggereerd dat Mercedes hem niet meer als wedstrijdleider wilt hebben, maar de FIA heeft nog niets gezegd over het aftreden van de Australiër als wedstrijdleider. Mercedes ontkent dan ook voorstander te zijn geweest van het terugtrekken van de functie van Masi en Tombazis. Vooralsnog is er niets zeker over Masi als wedstrijdleider in 2022. 

Lees ook: Maserati eerste Italiaanse Formule E-team per 2023

Lees ook: Terugkeer Hamilton zou afhangen van resultaten FIA-onderzoek

Lees ook: Valtteri Bottas: Lewis wil zich altijd blijven verbeteren

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden