Maserati eerste Italiaanse Formule E-team per 2023

door Olav van Boxtel
alonso sprint imola

Maserati wil per 2023 als eerste Italiaanse team ooit deel uitmaken van de Formule E. Het merk deelt dit op sociale media. Maserati zegt thuis te horen op het racecircuit en dat racen in het DNA zit van het Italiaanse sportmerk.  Alle komende bolides van het merk zullen ook volledig elektrisch op de markt verschijnen.

Maserati wil als merk deel uitmaken van de 2023 Formule E-grid. Ze zullen hiermee het eerste Italiaanse team ooit zijn die meerijden in het ABB FIA Formule E wereldkampioenschap. In statements op de website van het automerk zegt Maserati dat ze via de Formule E de historie van het merk samen kunnen laten komen met de huidige ontwikkelingen in de autosport.

'Blij om terug te keren in het racen'

De ceo van Maserati, Davide Grasso, is erg blij weer terug te keren in het racen. "Ik vind dat een merk als maserati thuishoort op het racecircuit", zegt hij. Daarnaast laat hij weten dat Maserati inzet op een nieuwe soort aandrijflijn en deze goed kan combineren met de wereld van Formule E. "Onze nieuwe aandrijflijn past geweldig samen met waar het Formule E-kampioenschap voor staat", aldus Grasso.

Hij kijkt er naar uit om weer te gaan racen onder de naam Maserati. "Dit omdat we alle liefhebbers van Maserati over de hele wereld weer te kunnen zien, wanneer het Formule E-circus alle grote wereldsteden afgaat in het seizoen", zegt Grasso.

'Iconisch merk'

Mohammed Ben Sulayem, president van de FIA, laat weten erg blij te zijn om Maserati weer te zien in de sport. "Ik ben erg blij om Maserati te kunnen verwelkomen in de Formule E. Het is een iconisch merk en ze hebben enorm veel vertrouwen getoond in de FIA en de opzet van het Formule E-kampioenschap. In seizoen negen zal de nieuwe Gen3 single-seater voorbeeld worden van technologie, duurzaamheid en prestatie. Maserati is een mooi merk om onderdeel van dit tijdperk te zijn."

De laatste keer dat Maserati aanwezig was in het racen wonnen zij onder andere 22 races, waaronder drie daarvan in de 24 Uur van Spa en won het merk 14 titels in allerlei FIA-kampioenschappen tussen 2004 en 2010. In 2023 zal het merk dus wederom meedoen aan races. Ditmaal in het ABB FIA Formule E wereldkampioenschap.

 

Lees ook: Daniel Ricciardo bijna last van heimwee door corona

Lees ook: Terugkeer Hamilton zou afhangen van resultaten FIA-onderzoek

Lees ook: Ferrari: Budgetplafond wordt grote uitdaging

door Olav van Boxtel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden