Ferrari: Budgetplafond wordt grote uitdaging

Header liveblog 1 Bahrein

Volgens Laurent Mekies moeten de topteams zich behoorlijk gaan aanpassen aan het budgetplafond. Dat vertelt de sportief directeur van Ferrari aan Autosport.com. De topteams kunnen geen extreme bedragen meer uitgeven aan de ontwikkeling van de auto en moeten hierin goede keuzes maken.

In het komende Formule 1-seizoen ligt het budgetplafond op 140 miljoen dollar. Het plafond raakt de topteams het hardst. In het verleden konden die met een groot team miljoenen uitgeven om de auto te verbeteren. Sinds het budgetplafond moeten Ferrari, Red Bull Racing en Mercedes harde keuzes maken waar het geld aan uitgegeven wordt. 

"Er moet budget blijven om gedurende het jaar te kunnen ontwikkelen", vertelt Mekies. "Je leert constant bij. Het is dus zaak manieren te vinden om je hierop aan te kunnen passen. Dit was de grootste uitdaging."

Wintertests belangrijk

Teams moeten vanaf de wintertests goed uit de startblokken komen. Als een team constateert dat er iets mis is met de correlatie tussen de simulator en het werk op het asfalt, gaat dat invloed hebben op het geld wat overblijft voor de rest van het seizoen. 

"Als je aan het begin van het jaar een groot probleem hebt, dan investeer je misschien geld uit het tweede of derde ontwikkelingspakket. Je moet het probleem toch aanpakken. Zo ga je ermee om", legt Mekies uit. 

Leclerc - Abu Dhabi
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Met het budgetplafond moet het geld verdeeld worden over de verschillende afdeliingen. Mekies vertelt dat iedere afdeling kijkt wat er met een bepaald bedrag gedaan kan worden. 

"Zodra dit in kaart is gebracht weet je wat je hebt voor de aerodynamische ontwikkeling en wat je hebt voor mechanische ontwikkeling. Dit bedrag gaat vervolgens naar de afdelingen en die geven aan wat ze met dat geld qua ontwikkeling kunnen doen", besluit hij. 

Lees ook: Tom Coronel na Dakar-exit: Zwaar balen

Lees ook: Théo Pourchaire blijft bij ART in Formule 2

Lees ook: Mattia Binotto ziet geen obstakels in gesprekken over contractverlenging Carlos Sainz

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden