Valtteri Bottas: Lewis wil zich altijd blijven verbeteren

Header liveblog 1 Bahrein

Valtteri Bottas geeft bij Formula 1.com aan erg onder de indruk te zijn van de werkwijze van Lewis Hamilton. Volgens Bottas wil zijn oud-teamgenoot ieder jaar ontwikkelen om meer uit zichzelf en zijn team te halen.  

Bottas is vijf jaar bij Mercedes de teamgenoot van Hamilton geweest. De tienvoudig Grand Prix-winnaar nam in 2017 de plek over van Nico Rosberg en heeft sindsdien de zevenvoudig wereldkampioen van dichtbij meegemaakt. De Fin is onder de indruk hoe hard Hamilton wil blijven werken om alles eruit te halen.

"Wat echt indrukwekkend was, is dat hij zich elk jaar heeft kunnen ontwikkelen", legt Bottas uit. "Hij heeft veel ervaring in de Formule 1 maar toch is hij in staat geweest om te blijven leren en steeds beter te worden."

Bottas Hamilton - abu dhabi
Foto: Mercedes AMG F1

"Hij wordt ieder jaar nog steeds beter"

Bottas vertelt dat het knap is hoe Hamilton zich blijft ontwikkelen. Ondanks de grote successen wil de zevenvoudig wereldkampioen altijd beter worden en streeft hij naar meer. 

“Ik heb mij elk jaar als coureur ontwikkeld maar Lewis ook en dat gaat niet automatisch. Hij werkt ervoor omdat hij weet dat de concurrentie groter wordt. Ik heb veel dingen van hem geleerd zoals kleine dingen tijdens het rijden en de set-up, het was indrukwekkend dat hij zich heeft kunnen ontwikkelen en zich nooit te goed heeft gevoeld."

Hoewel Hamilton op dramatische wijze de titel eind vorig jaar in Abu Dhabi verloor aan Max Verstappen, weet Bottas zeker dat hij er alles aan gaat doen om zijn achtste titel binnen te slepen.

"Hij wil altijd meer uit zichzelf en het team om hem heen en dat is elk jaar hetzelfde geweest. Hij wordt ieder jaar nog steeds beter", besluit Bottas.

Lees ook: Terugkeer Hamilton zou afhangen van resultaten FIA-onderzoek

Lees ook: Daniel Ricciardo bijna last van heimwee door coronavirus

Lees ook: Yamamoto sluit Honda-comeback niet uit

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden