Yamamoto sluit Honda-comeback niet uit

door Jacobine van den Berg
3639737

Honda heeft de Formule 1 na zeven jaar verlaten. Honda-directeur Masahi Yamamoto hoopt wel dat de motorleverancier in de toekomst terugkeert naar de koningsklasse.

Honda keerde in 2015 na een tijd van afwezigheid terug met McLaren. Afgelopen seizoen bereikte het Japanse team een hoogtepunt door het behalen van de wereldtitel met Max Verstappen. "We moeten McLaren niet vergeten, waarmee we onze periode in 2015 begonnen. Ook zij hebben ons altijd geholpen met maximale inzet richting de beste resultaten. Nu we Verstappen aan het wereldkampioenschap hebben geholpen, kunnen we zeggen dat ons project een succes geworden", vertelt hij tegenover Formula 1.

Honda, Helmut Marko
Foto: Red Bull Content Pool

De zevenjarige periode ging gepaard met vallen en opstaan maar de Japanner is trots op alle uitdagingen die Honda heeft weten te verslaan. "Ondanks dat we te maken hebben gehad met de nodige logistieke moeilijkheden, vooral in tijden van de pandemie, hebben we weten te vechten met zeer sterke rivalen en uiteindelijk zijn we boven komen drijven aan de top van de Formule 1-wereld", blikt hij trots terug op afgelopen seizoen en de periode daarvoor.

'Historie herhaalt zich'

Honda verlaat de sport nu met een kersverse wereldtitel op zak. Ondanks het uitblijven van officiële commentaren over een comeback in de toekomst hoopt Yamamoto dat men op een dag weer te zien is in de Formule 1. "Persoonlijk hoop en verwacht ik dat Honda terugkeert in de Formule 1. Het ligt natuurlijk aan jonge mensen met interesse in motorsport die de oudere garde kan overtuigen. Maar: historie herhaalt zich, dus ik hoop dat het kan gebeuren", besluit de directeur van Honda.

Lees ook: Tom Coronel na Dakar-exit: Zwaar balen

Lees ook: Théo Pourchaire blijft bij ART in Formule 2

Lees ook: Mattia Binotto ziet geen obstakels in gesprekken over contractverlenging Carlos Sainz

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen