App voor commentaar Olav Mol bijna klaar

Header liveblog 1 Bahrein

In de nieuwe aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse 'awardwinning' podcast van Grand Prix Radio vertelt Frans Verschuur hoe de nieuwe app van Olav Mol precies gaat werken. De app die ontwikkeld wordt door de F1-commentator zorgt ervoor dat de racefans het commentaar van Mol gelijk met de beelden op de televisie stemt.

Het zal de Nederlandse racefans vast niet zijn ontgaan. Olav Mol en collega Jack Plooij zullen voor het nieuwe Formule 1-seizoen niet aan de slag gaan bij de nieuwe aanbieder Viaplay. In plaats daarvan blijven ze als analisten bij Ziggo Sport en Mol zal te horen zijn als commentator bij Grand Prix Radio. 

Eerder werd ook al bekend dat Mol een app ontwikkelde die het mogelijk maakt zijn audio te synchoniseren met de uitzending. Vaste waarde van de podcast, Frans Verschuur heeft het laatste nieuws over de app die volgens hem klaar is om gelanceerd te worden.

Gelijk stemmen met elke zender

Verschuur legt uit dat er onderin de app een swipe komt waarmee je met elke zender precies het commentaar van Olav Mol krijgt. Bij alle uitzendingen, in welk land dan ook, heb je een paar seconden vertraging. Als het geluid niet gelijk loopt met het beeld krijg je dan ook een rare beeld- en geluidsvorming. 

De makers van de app hebben het voor elkaar gekregen dat de racefan het geluid met commentaar kan gelijk stemmen met de zender waar de fan naar kijkt. Verschuur schetst een beeld van hoe de app gebruikt kan worden: "Als je bijvoorbeeld naar Viaplay kijkt stem je met de app precies af dat je het goede commentaar kijkt. Ga je naar Engeland heb je ook weer een aantal seconden vertraging, maar met de app kan je het geluid precies gelijk zetten met de uitzending in Engeland. Als je bijvoorbeeld Sky Sports kijkt", aldus Verschuur. 

Lees ook: Pirelli-topman Isola positief over nieuwe 18-inch banden

Lees ook: Grote veranderingen in format F1-weekend

Lees ook: Alain Prost vertrekt als adviseur bij Alpine F1

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden