Frédéric Vasseur: Ik onderschatte een jaar zonder updates

door Tim Koenders
alonso sprint imola

Frédéric Vasseur, teambaas van Alfa Romeo, heeft toegegeven dat hij een jaar zonder updates aan de auto heeft onderschat. Het team besloot zich volledig te richten op 2022. Volgens Vasseur viel het tegen maar heeft het resultaat in 2021 er niet onder geleden.

Eind 2020 besloot het team van Alfa Romeo zich te focussen op de auto van 2022. Gedurende het seizoen 2021 kwamen er geen updates voor de auto. Dit resulteerde in een tegenvallend seizoen voor het team. Met slechts dertien punten eindigde Alfa Romeo negende in het constructeurskampioenschap. Het team eindigde alleen voor Haas en verloor de strijd van Williams om de achtste plaats. Toch denkt teambaas Vasseur niet dat updates het seizoen beter hadden gemaakt. Wel heeft hij het onderschat om een jaar zonder updates aan de auto te rijden. Dat liet de Fransman weten in een gesprek met Motorsport.com.

Kimi Räikkönen / Alfa Romeo / 2021
Foto: Antonin Vincent / DPPI

Geen spijt

"22 races rijden met dezelfde auto was moeilijker dan ik had verwacht. Updates zorgen toch altijd voor hoop binnen het team." Toch staat Vasseur nog steeds volledig achter de beslissing. "Wat had er nog meer ingezeten? Waren we dan wel achtste geworden? Naar mijn mening kun je beter alles op 2022 inzetten. We hebben gegokt, we zullen over een paar maanden zien hoe dat uit heeft gepakt." Vasseur voegde eraan toe dat hij de snelheid van de Alfa Romeo in 2021 niet eens zo slecht vond. Alfa Romeo stond in de kwalificaties vaak voor Williams en ook in de races zat het vaak dicht bij elkaar. "Zo slecht was het niet. Er vielen veel punten te halen in België en Hongarije. Daar heeft Williams dat gedaan en hebben wij het laten liggen."

Lees ook: App voor commentaar Olav Mol bijna klaar

Lees ook: Sergio Pérez: Van team wisselen wordt onderschat

Lees ook: Zak Brown: Geen sprintraces in 2022

 

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden