George Russell: Nooit genoeg zolang je geen wereldkampioen bent

door Hidde Wissels
3639737

Mercedes-coureur George Russell kijkt uit naar zijn eerste seizoen voor het team van Mercedes. Na zijn jaren bij Williams wil hij nu voor het eerst voor de wereldtitel strijden.

Russell heeft bij Williams al wat succes aan zijn palmares kunnen toevoegen. Hoewel hij nooit echt een kans maakte op eremetaal, heeft hij meerdere keren laten zien uit het goede racehout te zijn gesneden. Zo wist hij vooral in de kwalificatie indruk te maken door met zijn Williams door te stoten naar het tweede of zelfs naar het derde gedeelte van de kwalificatie. 

Tijdens de afgelaste Grand Prix van België vorig jaar pakte de Brit zijn eerste podium uit zijn carrière, nadat hij zich in de regen op de eerste startrij had gekwalificeerd. Na drie jaar bij Williams is het Russell gelukt om Toto Wolff te overtuigen hem een stoel te geven bij Mercedes. 

"Ik wil een winnaar zijn en ik wil wereldkampioen worden", vertelt Russell aan Crash.net. "2020 was een sterk jaar, maar het was niet genoeg. 2021 was beter maar het was opnieuw niet genoeg. We vierden het uitbundig, maar dat werd al minder bij de tweede of derde keer. Het is nooit genoeg zolang je geen wereldkampioen wordt."

George Russell - Sakhir 2020
Foto: Mercedes AMG F1

"Goed voorbereid op waar ik wil komen"

Toch is de 23-jarige blij met de progressie die hij heeft gemaakt bij Williams. Al blijft het doel wereldkampioen te worden en dat gaat niet lukken als je om de tiende plek strijdt.

"Ik ben beetje bij beetje aan het leren", gaat hij verder. "Zolang ik tiende eindig, word ik geen wereldkampioen. Ik maak me er niet druk over. Ik ben blij dat ik op deze wijze verder ben gekomen. Op deze manier ben ik zo goed mogelijk voorbereid op het moment dat ik een auto krijg die me gaat brengen waar ik wil komen."

Lees ook: Red Bull en Mercedes akkoord over overstap engineer

Lees ook: Mercedes presenteert W13 op 18 februari

Lees ook: Toto Wolff klaar voor gesprek met nieuwe FIA president

door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen