Toto Wolff klaar voor gesprek nieuwe FIA president

Header liveblog 1 Bahrein

Mercedes-teambaas Toto Wolff is klaar om een gesprek aan te gaan met de nieuwe FIA-president Mohammed Ben Sulayem. De ontmoeting gaat volgens The Daily Express in de komende dagen plaatsvinden. Het grootste punt op de agenda zijn de laatste ronden van de Grand Prix van Abu Dhabi. 

Ben Sulayem is de opvolger van Jean Todt en valt gelijk met zijn neus in de boter met de situatie rondom het einde van de laatste race van het seizoen. Er is momenteel een onderzoek ingesteld naar de beslissingen van wedstrijdleider Michael Masi tijdens de laatste ronden van de Grand Prix van Abu Dhabi. 

Na de gebeurtenissen in Abu Dhabi is Wolff duidelijk geweest in zijn mening en heeft Mercedes de beslissing aangevochten. Dat protest ging niet door en een tweede protest heeft het team uiteindelijk afgeslagen. Het gerucht doet de ronde dat Mercedes niet heeft gekozen om in beroep te gaan tegen de beslissing in ruil voor het ontslag van Masi. Mercedes ontkent echter te hebben gezegd dat ze de wedstrijdleider niet meer terug willen zien in 2022. 

Uitgesproken mening

Desondanks zijn Wolff en Lewis Hamilton nog steeds ontevreden met de gebeurtenissen. Hamilton houdt een radiostilte en heeft zich teruggetrokken van alle social media en is ook niet aanwezig geweest op het prijzengala van de FIA. Wolff zal tijdens de ontmoeting met Sulayem zijn uitgesproken mening uiten. Toen bekend werd dat Mercedes niet doorging met hun tweede protest heeft de teambaas wel duidelijk gemaakt dat hij niet in discussie wilt gaan met Masi. 

Sulayem zelf staat erop dat de controversie zo snel mogelijk wordt onderzocht en besproken. Daarom ontmoet hij deze week of zeer binnenkort alle teambazen van de Formule 1. Dat is een goede kans voor de nieuwe FIA-president om de teambazen te leren kennen, maar hij wil vooral hun mening over de rol van Masi in de besluitgeving van het einde van de race in Abu Dhabi. Toto Wolff staat vrijdag op de agenda van Sulayem. 

Wolff en Hamilton in Spielberg bekendmaking contract 2021

Besluit Hamilton hangt af van FIA-rapport

Ook de toekomst van Hamilton hangt nog in de lucht. Het is nog niet duidelijk of hij überhaupt wel terugkeert volgend seizoen en de Britse media lijken er zelfs zeker van te zijn dat de coureur niet meer terugkeert. Hoewel het leek alsof die beslissing afhing van het aanblijven van Masi, is dat toch niet het geval. Wolff zegt dat de beslissing of Hamilton volgend jaar gaat rijden afhangt van het onderzoeksrapport van de FIA. De teambaas wil boven alles dat het Abu Dhabi-scenario niet meer wordt herhaald: "Ik vertrouw erop dat wij allemaal samen, de teams, coureurs, de FIA, de manier waarop beslissingen worden genomen kunnen vernieuwen waardoor de sport er sterker uit komt", aldus Wolff. 

Lees ook: Valtteri Bottas: Lewis wil zich altijd blijven verbeteren

Lees ook: Functie Michael Masi binnen organisatie FIA aangepast

Lees ook: Rookies mogelijk bij meer F1-trainingen in actie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen