Latifi en Russell: Jenson enorme aanwinst voor Williams

door Jay Hartman
3639737

Jenson Button keerde in 2021 terug naar Williams als senior adviseur voor de coureurs van het team op en naast de baan. De terugkeer van de oud-wereldkampioen was van grote impact op zowel Nicholas Latifi als George Russell die aankomend seizoen naar Mercedes is verhuist. 

Nicholas Latifi vertelt dat de komst van Button bij het team een echte aanwinst is geweest. Daarbij benadrukt de Canadees de bakken aan ervaring die Button heeft opgedaan als coureur in de sport. De Brit maakte in 2000 zijn F1-debuut bij Williams en werd in 2009 wereldkampioen met Brawn GP. Juist door die ervaring hebben Latifi en zijn engineer veel geleerd. Latifi heeft nog steeds het gevoel dat hij een vrij nieuwe coureur is in de sport, hoewel hij toch al twee seizoenen bij Williams meedraait. Volgens de Canadees hielp Button hem gemotiveerd te blijven en gaf hem tips voor onder andere zijn start. 

Russell 

Ook George Russell is tevreden met de komst van Button. Russell benadrukt nogmaals dat het een unieke ervaring is om feedback te krijgen van de oud-wereldkampioen die enorm betrokken is bij het team. Ook is Button altijd achter de schermen bij Williams te vinden. Helaas voor de Brit is het ook het enige jaar geweest om met Button te werken, aangezien hij overstapt naar Mercedes voor 2022. Alex Albon vervult aankomend seizoen het stoeltje van Russell en hoopt zo met het team terug te komen in het middenveld. 

Latifi en Albon driver announcement 2021

Lees ook: F1 aan Tafel over duurzaamheid in Formule 1 en circuit Zandvoort

Lees ook: Sergio Pérez: Van team wisselen wordt onderschat

Lees ook: Zak Brown: Geen sprintraces in 2022

door Jay Hartman

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden