Rinus VeeKay sluit Formule 1-avontuur niet uit

door Jacobine van den Berg
10-saturday-monza

Rinus van Kalmthout, in Amerika beter bekend als Rinus VeeKay, zou erover nadenken als hij de kans krijgt om als teamgenoot van Max Verstappen in de Formule 1 te rijden. Een transfer naar de andere kant van de plas is echter niet iets waar de IndyCar-coureur momenteel mee bezig is.

Rinus van Kalmthout staat in de Verenigde Staten bekend als een groot talent. In 2021 kende hij een uitstekend seizoen in de IndyCar en dit hoopt hij de komende jaren vast te houden. Afgelopen jaar schreef VeeKay zijn eerste zege op zijn naam en mocht hij de legendarische Indy 500 vanaf de eerste startrij beginnen.

Met zijn 21 jaar behoort VeeKay nog altijd tot de jonge generatie met nog vele jaren in de autosport in het vooruitzicht. De coureur uit Hoofddorp heeft alle mogelijkheden om een grote naam in de Verenigde Staten te worden, maar een overstap naar de Formule 1 sluit hij niet definitief uit. 

Rinus Veekay - auto

Leven compleet

In gesprek met Ziggo Sport krijgt VeeKay de vraag of hij niet liever in de koningsklasse zou rijden. "Als ik de kans krijg om de teammaat van Max Verstappen te worden of misschien wel zijn concurrent bij een ander topteam, dan zou ik daar wel over nadenken", zegt de Nederlander. VeeKay ziet momenteel echter geen enkele reden om de IndyCar achter zich te laten: "Als ik hier de aankomende twintig jaar kan racen en ook mee kan vechten voor de titels, dan is mijn leven wel compleet hoor."

Lees ook: F1 aan Tafel over duurzaamheid in Formule 1 en circuit Zandvoort

Lees ook: Sergio Pérez: Van team wisselen wordt onderschat

Lees ook: Zak Brown: Geen sprintraces in 2022

door Jacobine van den Berg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden