F1 aan Tafel: Leclerc doet het niet slechter, Sainz is beter

door Jay Hartman
3639737

In de nieuwe aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, worden de uitspraken van Helmut Marko over Charles Leclerc besproken. Jeroen Mul vindt het namelijk te grof om te zeggen dat Leclerc door de mand valt als wonderkind van Ferrari.

De Red Bull adviseur vertelde eerder deze week dat Carlos Sainz heeft laten zien dat Charles Leclerc niet het wonderkind van Ferrari is. Mul denkt daar anders over en ziet in dat Leclerc ook geen makkelijk jaar heeft gehad bij het team. Daarnaast viel de Monegask met de neus in de boter toen hij bij Ferrari kwam toen ze nog een extra beetje vermogen in de auto hadden. 

Leclerc is het 2021-seizoen achter teamgenoot Carlos Sainz geëindigd in het coureurskampioenschap. Mul denkt niet dat dat ligt aan het talent van Leclerc, maar meer aan het talent wat Sainz heeft. Sainz is volgens hem vanaf het begin van het seizoen al steengoed geweest. Hij denkt daarom dat Leclerc zich misschien daarin heeft vergist aan het begin: "Hij (Leclerc, red.) dacht waarschijnlijk dat hij nog steeds het mannetje was bij Ferrari en toen kwam Carlos in een keer opzetten. Die was toen echt serieus bezig en gas aan het geven."

Charles Leclerc schrijft op camera Grand Prix Saoedi-Arabië 2021

Invloed van Leclerc

Daarnaast legt Mul uit dat Leclerc nog steeds wordt gezien als de prodigy van Ferrari. Zo is hij ook in het team geïntroduceerd, maar hij vindt ook dat men niet inziet dat Leclerc serieus veel invloed heeft in Ferrari. De Monegask heeft ervoor gezorgd dat het team van horloge sponsor is gewisseld. Maar Mul vindt wel dat de coureur aan de bak moet in het nieuwe seizoen om die reputatie als wonderkind ook echt waar te maken. 

Vaste waarde van de podcast, Frans Verschuur, denkt wel dat de positie waarin Leclerc en Sainz zich in bevinden gunstig is. Omdat het team slechter presteert in vergelijking met het verleden is het voor andere coureurs minder interessant om naar dat team te verkassen. Natuurlijk is het merk onweerstaanbaar, maar de échte toppers zoals Lewis Hamilton en Max Verstappen zullen volgens Verschuur niet snel naar Ferrari gaan. "Maar we moeten Ferrari nooit afschrijven. Ze zitten al hun hele leven in de F1, maar zo groot als ze toen waren is het niet meer", aldus Verschuur.

Lees ook: F1 bevestigt officieel data wintertests in Barcelona en Bahrein

Lees ook: Daniel Ricciardo benoemd tot Lid in de Orde van Australië

Lees ook: Grand Prix mogelijk naar Colombia

door Jay Hartman

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen