Helmut Marko: Leclerc geen wonderkind dat men in hem zag

alonso sprint imola

In gesprek met F1-insider laat Helmut Marko weten niet onder de indruk te zijn van Charles Leclerc. Volgens de Oostenrijker heeft teamgenoot Carlos Sainz laten zien dat Leclerc geen wonderkind is, iets wat veel mensen wel in hem zagen.

Sainz maakte veel indruk tijdens zijn debuutseizoen voor Ferrari. De Spanjaard werd knap vijfde in het wereldkampioenschap en scoorde vier podiumplaatsen. De 27-jarige coureur eindigde ook voor Leclerc in het kampioenschap. Iets dat weinig mensen hadden verwacht voorafgaand dit seizoen. 

Het talent van Leclerc wordt net zo groot geacht als die van Max Verstappen. Marko vindt echter dat Sainz heeft laten zien dat de kwaliteiten van Leclerc worden overschat. 

"Carlos is een heel goede racecoureur. Het feit dat hij Red Bull heeft verlaten kwam niet doordat zijn prestaties niet goed waren. In ieder geval heeft hij laten zien dat Leclerc waarschijnlijk niet het wonderkind is dat velen in hem zagen", vertelt Marko.

Sainz en Leclerc - Qatar gp
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

"Carlos kan meestrijden om de wereldtitel"

Met een compleet andere auto volgens het nieuwe sportieve regelement in de Formule 1, hoopt Ferrari eindelijk weer een gooi te doen naar de wereldtitel. Mocht de Italiaanse renstal hoge ogen gaan gooien, denkt Marko dat Sainz kans maakt om het wereldkampioenschap te winnen.

"De nieuwe reglementen maken het moeilijk om voorspellingen te doen voor dit seizoen", gaat Marko verder. "Maar als Ferrari in de roos schiet met de nieuwe auto, dan kan Carlos absoluut meestrijden om de wereldtitel."

Lees ook: Red Bull en Mercedes akkoord over overstap engineer

Lees ook: Ferrari presenteert auto op 17 februari

Lees ook: Sergio Pérez: Van team wisselen wordt onderschat

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden