Nyck de Vries heeft Formule 1 niet meer in beeld

door Jay Hartman
3639737

Nyck de Vries geeft toe dat zijn droom om ooit in de Formule 1 te komen is vervaagd. In een interview met Laola1 zegt de huidige Formule E-wereldkampioen dat hij niet meer actief bezig is om een stoeltje te bemachtigen. 

Tijdens de geruchtenstroom over het stoeltje bij Alfa Romeo werd de naam van de Vries meerdere malen voorgedragen. Daar kwam uiteindelijk een einde aan toen duidelijk werd dat Formule 2-coureur Guanyu Zhou de nieuwe teamgenoot van Valtteri Bottas bij het team zou worden. De Vries rijdt momenteel nog een seizoen in de Formule E met Mercedes-EQ en heeft goed contact met Mercedes F1-teambaas Toto Wolff. Toch wordt er in een gesprek tussen die twee de mogelijkheid om een stoeltje in F1 te krijgen nooit besproken volgens de Nederlander.

Nyck de Vries viert overwinning Diryah Grand Prix FE 2021

Eer om genoemd te worden

Als de Vries de kans zou krijgen om toch nog naar de Formule 1 te vertrekken grijpt hij die kans ook met beide handen aan. Toch blijft de Nederlander realistisch en heeft hij niet meer de ambitie om in de sport te komen. Wel vond hij het een eer dat zijn naam genoemd werd als potentiële coureur bij Alfa Romeo of Williams. Voor hem wordt daardoor wel bevestigd hoe andere mensen denken over zijn talent als racer. 

De Vries weet dat zijn prestaties op de baan meer zullen wegen dan wat hij naast de baan doet. Daar heeft hij geen invloed op en zulke besluiten zullen buiten hem om worden gemaakt. Hij zegt wel dat hij blij is met waar hij nu staat en is vastbesloten om in de Formule E te gaan racen voor de titel. Dat lukt hem al aardig aangezien de Nederlander al de eerste overwinning in de Formule E te pakken heeft gekregen. "Volgend jaar is er weer een nieuw seizoen in de Formule 1 dus dan zien we wel hoe dat gaat lopen. Ik probeer in ieder geval mijn werk zo goed mogelijk uit te voeren", aldus de Vries. 

Lees ook: AlphaTauri: Budgetplatfond niet genoeg om gat naar topteams te dichten

Lees ook: BBC: Vaccinatieplicht voor F1-personeel

Lees ook: Circuit Melbourne gereed voor F1-terugkeer na aanpassingen

door Jay Hartman

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden