AlphaTauri: Budgetplatfond niet genoeg om gat naar topteams te dichten

door Patrick Wuite
3639737

AlphaTauri-teambaas Franz Tost verwacht niet dat het budgetplatfond genoeg gaat zijn om het gat naar de topteams Mercedes, Red Bull en Ferrari in 2022 te dichten. 

Sinds 2021 is de budget cap van kracht en daardoor mogen de teams niet meer dan 127 miljoen euro uitgeven. Daaronder vallen echter niet de salariskosten van de coureurs en de ontwikkelingskosten van de motor. Met het budgetplatfond hoopt de FIA op een eerlijker en gelijker speelveld, maar Franz Tost, de teambaas van AlphaTauri, stelt dat het toch nog niet helemaal eerlijk is. Andere factoren, zoals de kwaliteit van de windtunnel en simulator, spelen volgens de 66-jarige Oostenrijker ook mee.

"Wij moeten onze infrastructuur optimaliseren om vooraan mee te vechten, maar als ik dan hoor wat de topteams hebben dan zijn wij gewoon nog niet zo ver. Zij hebben de afgelopen jaren miljoenen gespendeerd", liet hij weten aan Autosport.  

2022 bolides

Tekortkomingen in simulator

Tost noemt de simulator als voorbeeld. "Wij hebben een goed budget en onze eigen simulator, maar we zijn niet in de positie geweest om er heel veel geld in te steken. De simulator wordt ook steeds belangrijker aangezien we in vergelijking met vroeger minder testen. En daarom denk ik dat we nog steeds onze tekortkomingen hebben", aldus de AlphaTauri-teambaas. 

Lees ook: Ferrari: Budgetplafond wordt grote uitdaging

Lees ook: F1-teams verdeeld over rol Michael Masi in 2022

Lees ook: Grand Prix mogelijk naar Colombia

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden