Duel tussen Vettel en Bottas in Race of Champions

alonso sprint imola

Aankomend weekend is het voor sommige F1-coureurs al tijd voor actie tijdens de Race of Champions. Topcoureurs uit allerlei klassen komen naar Zweden om het tegen elkaar op te nemen waaronder drie Formule 1 coureurs. 

Op zaterdag 5 februari en zondag 6 februari wordt in Pite Havsbad in Zweden de Race of Champions gereden. Op de zaterdag zal de zogenaamde Nations Cup gereden worden en op de zondag komt het individuele toernooi aan bod. Veel grote namen in de racewereld, verschijnen aan de start waaronder meerdere F1-coureurs. Zo doet Valtteri Bottas uit voor het Finse team samen met niemand minder dan voormalig F1-kampioen Mika Häkkinen.

Duitsland doet mee aan de race met een volledig F1-team bestaande uit viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel en Mick Schumacher. 

Bottas en Vettel in duel

Bottas en Vettel zijn al geplaatst voor de achtste finales van het individuele toernooi en zullen het volgens de loting die eerste ronde al tegen elkaar op moeten nemen. Schumacher moet een trede lager starten tegen W Series kampioen Jamie Chadwick en zou daarna eventueel pas door kunnen naar de achtste finale tegen IndyCar-coureur Colton Herta of Helio Castroneves. De locatie en het terrein van het evenement zal voor spectaculaire races gaan zorgen, aangezien het Zweedse dorp bedekt is met ijs en sneeuw.

Beide dagen tussen 12:00 en 15:00 zijn de races te volgen via Ziggo Sport.

 

Lees ook: Max Verstappen genomineerd voor 'Oscars van de sport'

Lees ook: Rinus Veekay tevreden na Daytona-podium met Racing Team Nederland

Lees ook: Nyck de Vries heeft Formule 1 niet meer in beeld

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen