Frans Verschuur: FIA is zwak als ze Mercedes hun zin geven

door Jay Hartman
Header liveblog 1 Bahrein

In de nieuwe aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, raken de tafelgasten ook niet uitgepraat over de baan van Michael Masi. Vaste waarde van de podcast Frans Verschuur denkt dat Masi zijn rol als wedstrijdleider gewoon zal vervullen in 2022. 

Verschuur denkt niet dat de FIA hun hoofd laat hangen voor Mercedes. Hij denkt wel dat Masi een paar andere functies kwijtraakt die worden gegeven aan Peter Bayer. Bayer heeft al de rol van hoofdverantwoordelijke voor de regelgeving in de Formula-series overgenomen van Masi. De teambaas zegt heel stellig dat de FIA zwak is als ze Mercedes hun zin zouden geven.

Mercedes vs FIA

Radio-DJ Rob van Someren denkt dat Masi wel zijn spullen moet pakken. Hij denkt dat dat een onderdeel is van de deal die de FIA heeft gesloten met Mercedes zodat het team het protest na de grand prix niet door zouden zetten. Ook zegt hij dat Masi van alle mogelijkheden die hij heeft als wedstrijdleider gebruik heeft gemaakt om het  seizoen op een normale manier te laten eindigen. 

Verschuur is het daar niet mee eens en haalt aan dat de raad van commissaris bij Mercedes zelf heeft ingegrepen. De marketingschade die het team de naam van Mercedes heeft toegebracht is daarbij niet in te schatten. "Ik beloof best wel dat Mercedes wilt dat er een slachtoffer valt en dan denk ik dat het Michael Masi is", aldus van Someren. 

Lees ook: Duel tussen Vettel en Bottas in Race of Champions

Lees ook: Max Verstappen genomineerd voor 'Oscars van de sport'

Lees ook: Jonathan Wheatley: Openbaar maken FIA-radio grote fout

door Jay Hartman

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden