Jeddah Corniche Circuit aan de slag met kritiek coureurs

door Patrick Wuite
3639737

Het Jeddah Corniche Circuit in Saoedi-Arabië wordt op een paar punten aangepast, nadat er kritiek was over de veiligheid van het circuit. Zo heeft de directeur van het circuit laten weten. 

De Grand Prix van Saoedi-Arabië stond in december voor het eerst op de kalender en wel op het 6,1 kilometer lange circuit aan de Rode Zee. Het circuit viel in de smaak bij de coureurs, vanwege het snelle en onvergeeflijke karakter, maar sommige coureurs trokken de veiligheid van het circuit in twijfel, onder wie George Russell. De blinde bochten in combinatie met de hoge snelheid en de muren die dichtbij staan, zorgen ervoor dat de coureurs weinig tijd hebben om uit te wijken in geval van een ongeluk. 

Kritiek serieus genomen

Het circuit neemt de kritiek van de coureurs serieus en dus gaat het circuit op bepaalde punten iets aangepast worden, zo deelde de ceo van het Jeddah Corniche Circuit, Martin Whitaker, mee aan Motorsport.com. "Allereerst gaan we proberen om het zicht in bepaalde bochten te verbeteren. Dat kost ons bijna geen tijd, maar moet wel gebeuren. En daarnaast zullen we ook nog aan de slag gaan met de muren om en rond het circuit", aldus Whitaker.

SI202112050270_hires_jpeg_24bit_rgb_news

Waar het circuit wordt aangepast, is nog niet duidelijk, al circuleert er een foto op Twitter dat de uitloop bij bocht 25 wat groter wordt. De Grand Prix van Saoedi-Arabië is in 2022 de tweede race van het seizoen en wordt in het weekend van 25 maart tot 27 maart verreden. 

Lees ook: F1 aan Tafel: Haas staat volgend jaar nog steeds onder druk 

Lees ook: Niet meer dan drie sprintraces in 2022 door onenigheid

Lees ook: Grand Prix mogelijk naar Colombia

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden