F1 aan Tafel: Haas staat volgend jaar nog steeds onder druk

door Jay Hartman
10-saturday-monza

In de nieuwe aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, bespreken de tafelgasten de uitspraken van Haas-teambaas Guenther Steiner. Hij geeft toe dat het leiden van twee rookies in het team pittiger was dan verwacht. Dat vinden de tafelgasten niet zo vreemd. Ze denken dan ook niet dat Haas het beter gaat doen in 2022. 

Haas begon het 2021-seizoen met twee rookies, Nikita Mazepin en Mick Schumacher nadat ze afscheid hadden genomen van Kevin Magnussen en Romain Grosjean. Steiner zegt dat de twee couereurs meer ondersteuning nodig hadden dan verwacht. Presentator Mattie Valk vraagt hoe Haas er volgend seizoen bijstaat met twee coureurs die nog maar één seizoen ervaring hebben.

Vaste waarde van de podcast Frans Verschuur denkt niet dat Haas het makkelijker gaat hebben met Mazepin en Schumacher achter het stuur. Maar het team heeft volgens hem geen andere keuze. "De ene betaalt en de andere zorgt voor de Ferrari-motoren", zegt de teambaas.

Prestatiedruk

Haas heeft nog steeds geld nodig en daarom moet het team voor Mazepin kiezen. De motoren worden geleverd door Ferrari die hebben aangegeven dat Schumacher bij het team moest komen. Verschuur denkt daarom dat Haas geen ervaren coureur naast een rookie had kunnen zetten.

Mick Schumacher praat met engineer Grand Prix Abu Dhabi 2021

Zangeres Nance Coolen vraagt zich af of Schumacher ook niet in de Formule 1 is gezet vanwege zijn vader. Verschuur denkt dat dat niet de enige reden is. Volgens hem is Schumacher een slow-starter die tijd nodig heeft om te laten zien wat hij kan. Daarnaast heeft hij ook de druk van zijn vader op zijn schouders, maar Verschuur denkt niet dat hij het succes van zijn vader kan evenaren. 

Radio-DJ Rob van Someren vindt ook dat het team zelf ook onder druk staat om te presteren in 2022 en niet alleen de coureurs. Steiner heeft het afgelopen seizoen de tegenvallende prestaties weten te beargumenteren met de visie van het team om al het geld in te zetten op het aankomende seizoen. Als het team dan niet presteert heeft Steiner dat op zichzelf afgeroepen. "Je roept het hele seizoen dat het geld naar de voorbereiding en ontwikkeling van de 2022-auto is gegaan. Dan moet je natuurlijk wel voor de dag komen en ik denk niet dat dat gaat gebeuren", aldus van Someren. 

Lees ook: Tost: Met twee rookies ga je het niet meer redden in de F1

Lees ook: Duel tussen Vettel en Bottas in Race of Champions

Lees ook: Max Verstappen genomineerd voor 'Oscars van de sport'

 

door Jay Hartman

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden