Tost: Met twee rookies ga je het niet meer redden in de F1

door Tim Koenders
alonso sprint imola

Franz Tost, teambaas van AlphaTauri, denkt dat teams tegenwoordig kansloos zijn in de Formule 1 als er met twee rookies binnen een team wordt gereden. Haas reed in 2021 met Schumacher en Mazepin en eindigde onderaan in het kampioenschap. Tost is gewend om met jonge coureurs te werken en had het slechte resultaat van Haas al wel verwacht.

Franz Tost is al jarenlang teambaas in de Formule 1. AlphaTauri, wat een aantal jaar geleden nog Toro Rosso was, staat bekend als het opleidingsteam van Red Bull Racing. Als opleidingsteam heb je veel te maken met jonge coureurs. Die coureurs moeten eerst ervaring opdoen, met een ervaren teamgenoot ernaast gaat dat veel beter. Met het middenveld dat zo dicht bij elkaar zit denkt Franz Tost dat het niet meer mogelijk is om met twee rookies te rijden, dat liet hij weten tegenover Motorsport-Total.

Franz Tost / Yuki Tsunoda / AAlphaTauri / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Peter Fox / Getty Images)

Het gaat om honderdsten

Haas reed in 2021 met twee debutanten, Schumacher en Mazepin. Zij eindigden onderaan in het kampioenschap, volgens Tost niet echt een verrassing. “Het middenveld in de Formule 1 zit momenteel erg dicht bij elkaar. Met twee onervaren coureurs zul je nooit vooraan dat middenveld te vinden zijn.” Tost denkt dat je er eerder nog wel mee weg kon komen. “Tegenwoordig gaat het gewoon om honderdsten of zelfs duizendsten. Met een onervaren coureur praat je gewoon over tienden, dat is te veel.”

 

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden