Max Verstappen genomineerd voor 'Oscars van de sport'

10-saturday-monza

Max Verstappen is genomineerd voor de Laureus World Sports Awards in de categorie Sportman van het Jaar. De prestigieuze prijs wordt jaarlijks uitgedeeld aan de grootste sportheld. Vorig jaar won Lewis Hamilton de award.

Afgelopen december werd Max Verstappen gekroond tot Sportman van het Jaar in Nederland. Nu maakt de Nederlander kans om wereldwijd de beste sportman te worden. Bij de Laureus Awards is Verstappen samen met Novak Djokovic, Tom Brady, Caeleb Dressel, Eliud Kipchoge en Robert Lewandowski genomineerd in de categorie. Verstappen is niet de enige Nederlander die genomieerd is voor een award, wielrenster Annemiek van Vleuten maakt kans op de award voor de beste comeback.

Mogelijk derde Nederlander

Verstappen zou de derde Nederlander worden die een Laureus Award zou winnen. Johan Cruijff en Esther Vergeer gingen Verstappen voor. Tevens zou hij niet de eerste Formule 1-coureur zijn die de prijs pakt. Zo won Michael Schumacher de prijs twee keer en wonnen Sebastian Vettel en Lewis Hamilton een keer de prijs. Komende lente vindt de uitreiking van de award plaats.

Foto header: Getty Images

Lees ook: Nyck de Vries heeft Formule 1 niet meer in beeld

Lees ook: Daniel Ricciardo over vernieuwd Albert Park: Racen wordt beter

Lees ook: AlphaTauri: Budgetplatfond niet genoeg om gat naar topteams te dichten

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen