Daniel Ricciardo over vernieuwd Albert Park: Racen wordt beter

door Jacobine van den Berg
Header liveblog 1 Bahrein

Het circuit van Albert Park in Melbourne is flink onder handen genomen. De aanpassingen zouden de baan sneller moeten maken en moeten zorgen voor meer inhaalacties. Daniel Ricciardo heeft wel vertrouwen in de vernieuwde versie van het circuit waarop hij in april zijn thuisrace zal rijden.

Na twee jaar afwezigheid vanwege de coronarestricties in het land staat de Grand Prix van Australië weer op de Formule 1-kalender. In het weekend van 10 april keren de coureurs terug naar Albert Park, waar de nodige aanpassingen zijn verricht.

Ricciardo blij met veranderingen 

In bocht één, drie, zes en veertien is de apex verbreed. Ook bocht elf is breder geworden en tevens verlegd. Daarnaast is de chicane, die eerder bestond uit bocht negen en tien, helemaal weggehaald. Dit betekent dat er vanaf bocht zes een langer stuk vol gas wordt gereden.

Een goede ontwikkeling, vindt Ricciardo. Hij ziet het nieuwe rechte stuk als een goede kans om gebruik te maken van de slipstream, waardoor inhalen makkelijker moet worden. “Ik denk dat de veranderingen goed uit zullen pakken. Remmen wordt ook leuk”, zegt de McLaren-coureur. Daarnaast wordt er een DRS-zone toegevoegd. Al met al zullen de veranderingen het racen volgens de Australiër ‘een stuk beter gaan maken’.

Lees ook: Ferrari: Budgetplafond wordt grote uitdaging

Lees ook: F1-teams verdeeld over rol Michael Masi in 2022

Lees ook: Grand Prix mogelijk naar Colombia

 

door Jacobine van den Berg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden