F1 aan Tafel: Ferrari heeft 2022-onderdelen gebruikt in de oude auto

door Jay Hartman
alonso sprint imola

In de nieuwe aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, wordt de traditionele testdag van Ferrari in Fiorano besproken. Charles Leclerc, Carlos Sainz en Robert Shwartzman testen die dag niet met de auto van vorig seizoen, maar met de auto van 2018.

Ferrari legt uit dat ze niet zeker weten of ze de auto van 2021 mogen gebruiken om te testen. Daarom hebben ze de auto van 2018 gepakt. Presentator Mattie Valk vraagt zich af hoeveel zin het heeft om een oude auto te gebruiken voor een testdag. Vaste waarde van de podcast Frans Verschuur vindt het argument dat Ferrari gebruikt onzin. "Ze pakken namelijk onderdelen die in 2022 in de auto zitten en die je niet ziet. En daarmee gaan ze dan endurance testen. Dat zijn onderdelen die denk ik makkelijker in de auto van 2018 passen en dat ze het daarom doen."

Illegaal of niet

Volgens Verschuur is dat een van de manieren om nieuwe onderdelen te testen. Andere teams doen dat door middel van simulatietesten. Maar op deze manier kan het team veel beter letten op ook kleinere dingen. Hij zegt dat zolang het team er geen waarschuwing over krijgt dat ze het legaal mogen doen. 

Radio-DJ Rob van Someren grapt daarover dat ze goed gebruik maken van de mogelijkheden. Hij zegt daarbij ook dat men ervanuit kan gaan als iets geld kost en het zal geen zin hebben om het te doen, dat ze het dan ook die testen niet zouden doen. Verschuur voegt daaraan toe dat andere teams misschien ook de auto's van de Formule 2 gebruiken om onderdelen te testen. 

Achterkant Ferrari test Fiorano

Geen onderscheid in snelheid

Van Someren denkt ook dat de reglementen waardoor de snelheid tussen de verschillende teams niet gaan werken. Hij geeft het voorbeeld van de nieuwe auto van Red Bull waaruit is gebleken in de simulator en de windtunnel dat hij even snel is als de auto van 2021. 

De DJ denkt wel dat het nieuwe ontwerp van de auto de luchtstromen gaat beïnvloeden. Maar daardoor wordt een F1-auto niet ineens langzamer. Hij zegt wel dat er gedurende het seizoen verschillen zichtbaar worden tussen de teams als blijkt dat sommige onderdelen in de praktijk niet lijken te werken. Hij denkt dat dat met name in de eerste races van het seizoen zal gebeuren.

Lees ook: Duel tussen Vettel en Bottas in Race of Champions

Lees ook: Max Verstappen genomineerd voor 'Oscars van de sport'

Lees ook: Jonathan Wheatley: Openbaar maken FIA-radio grote fout

door Jay Hartman

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden