Helmut Marko: Bottas een 'loser' in het verkeer

door Patrick Wuite
3639737

Valtteri Bottas is een snelle coureur, maar als het op inhalen aankomt, is hij een loser. Dat stelt Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko in gesprek met het Tsjechische Autorevue. 

Het is een gegeven bij Valtteri Bottas. Start hij vooraan dan is hij lastig te verslaan, maar als hij achteraan begint dan heeft hij de grootste moeite om zich een weg naar voren te banen, zoals bijvoorbeeld in Rusland in 2021. Daar begon hij de race als zestiende na een motorwissel, voor Charles Leclerc en Max Verstappen, die ook hun motor wisselden. De Monegask en de Nederlander sneden als een warm mes door de boter, Verstappen werd uiteindelijk zelfs tweede, terwijl Bottas voor het grootste gedeelte van de race buiten de punten lag. 

Dat valt ook Helmut Marko op, zeker als hij hem met Sergio Pérez vergelijkt. "Bottas is dan echt een loser. Hij is supersnel, maar kan gewoon niet inhalen", liet de Oostenrijker weten. 

Valtteri Bottas - pits abu dhabi
Foto: Mercedes AMG F1

Huiswerk

Marko geeft wel toe dat zijn compagnon ook nog wat huiswerk heeft voor aankomend seizoen. Pérez worstelt vaak in de kwalificatie en werd meerdere keren in Q2 uitgeschakeld en dus rekent Marko op beterschap in 2022. "Als je de race als negende of elfde begint, dat gaat je natuurlijk niet helpen. In een paar races stipte hij het niveau van Max Verstappen aan, maar dan maakte hij al geen kans meer op een goede eindklassering", aldus de Red Bull-adviseur.

Lees ook: Jonathan Wheatley: Openbaar maken FIA-radio grote fout

Lees ook: Verstappen genomineerd voor 'Oscars van de sport'

Lees ook: Tost: Met twee rookies ga je het niet meer redden in de F1

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden