Steiner: Haas kan door nieuwe regels kampioen worden

door Patrick Wuite
alonso sprint imola

Haas-teambaas Günther Steiner denkt dat door de nieuwe regelgeving in de Formule 1 elk team kampioen kan worden in de toekomst. Ook zijn team, dat in 2021 puntloos bleef, kan over een paar jaar kampioen worden, meent de 56-jarige Italiaan.

Met de nieuwe reglementen hoopt de Formule 1 op een eerlijker en gelijker speelveld en op meer spektakel. Om dat te bereiken, gaat de hele aerodynamica op de schop. Zo gaan de auto's weer gebruik maken van ground effect, waardoor de auto's als het ware aan de grond vast worden gezogen, en verdwijnen de meeste vleugels en flappen op de voorvleugel en de bargeboards, zodat de auto's elkaar beter kunnen volgen. Daarnaast is de budgetplatfond van kracht en mogen de teams de windtunnel niet onbeperkt gebruiken.

Günther Steiner rekent erop dat de sport hierdoor een stuk competitiever wordt en dat niet alleen Mercedes en Red Bull kans maken op de wereldtitel. "Het speelveld is nu al een stuk eerlijker als je het vergelijkt met een jaar geleden. En daardoor is de kans ook groter dat wij over een paar jaar kampioen worden", liet Steiner weten aan Motorsport Magazine."

Haas Schumacher

Dichtbij vertrek

Als de nieuwe reglementen en het budgetplatfond er niet waren gekomen, dan had Gene Haas mogelijk de stekker uit het Formule 1-project getrokken, verklapt Steiner. "Toen de coronacrisis begon was er heel veel onduidelijk. We wisten niet of we gingen racen, er was geen budgetplatfond en we wisten niet of de FOM ons financieel zou ondersteunen. Daarom besloten we ook weinig energie in de 2021-auto te steken. Gelukkig is er nu een budgetplatfond, zijn er betere voorwaarden in het Concorde Agreement voor de kleinere renstallen en hebben we nieuwe reglementen. Daarom zijn wij er nog", aldus de Italiaan.

Lees ook: Haas toont als eerste team nieuwe auto

Lees ook: Ferrari: Budgetplafond wordt grote uitdaging

Lees ook: Hülkenberg: F1-auto's 2022 nog steeds last van vuile lucht

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen