Nico Hülkenberg: Vuile lucht nog steeds probleem F1 auto's

3639737

Nico Hülkenberg denkt dat de nieuwe Formule 1 auto's nog steeds last hebben van vuile lucht. Dat denkt de Duitser omdat hij voor Aston Martin in de simulator zat. Hij is bang dat de nieuwe reglementen niet voor meer inhaalacties gaan zorgen. 

Over een aantal weken beginnen de wintertests in Barcelona en zullen we eindelijk zien hoe de nieuwe auto's het in het echt gaan doen. Voor dit seizoen zijn de reglementen op de schop gegooid. Het doel ervan is om het makkelijker te maken om andere auto's te volgen. Dit moet het aantal inhaalacties verhogen. Om dit mgoelijk te maken krijgt de auto een andere uitstraling en zal deze meerdere seconden langzamer zijn. Later bleek dat de auto's van 2022 naar verwachting niet eens heel veel langzamer zullen zijn. Nico Hülkenberg, testrijder bij Aston Martin, geeft op zijn sociale media aan de auto's zelfs bijna hetzelfde aanvoelen.

"Hopelijk word ik verrast"

De bolides langzamer maken is een cruciaal onderdeel als je het aantal inhaalacties wilt verhogen. Nico Hülkenberg heeft in de simulator gezeten bij Aston Martin en geeft aan dat de auto niet heel anders aanvoelt in vergelijking met 2021. "Het was de bedoeling dat de bolides langzamer zouden zijn zodat de coureur het verschil weer kan maken. Ik had niet het gevoel dat de auto van 2022 heel veel verschilt met die van 2021 qua snelheid. De auto's zijn nog steeds erg snel." Door de hoge snelheden in de bochten verwacht de Duitser dat er nog steeds veel vuile lucht is. "Ik kan me niet voorstellen dat je in deze auto makkelijk een andere auto kan volgen. Hopelijk word ik positief verrast."

Lees ook: Cem Bölükbasi maakt overstap van F1 Esports naar Formule 2

Lees ook: Functie Michael Masi binnen organisatie FIA aangepast

Lees ook: Maserati eerste Italiaanse Formule E-team per 2023

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden