Cem Bölükbasi maakt overstap van F1 Esports naar Formule 2

door Jay Hartman
3639737

F1 Esports-racer Cem Bölükbasi rijdt dit jaar in de Formule 2 met Charouz Racing System. Het is de allereerste keer dat een virtuele racer overstapt naar een eenzitter-serie en daarmee is het een bijzonder debuut voor de Turkse coureur. 

Bölükbasi begon zijn carrière in de F1 Esports series, waar hij in 2017 en 2018 reed. Daarna sloot hij zich aan bij de GT4 European Championship, waar hij tot en met 2021 zijn seizoenen reed met twee overwinningen in de Pro-Am klasse. 

In 2021 richtte de coureur zich ook op de eenzitters kampioenschappen en nam hij deel aan het F3 Asian Championship. Hij won zijn debuutrace in de EuroFormula Open en sloot zich aan bij Van Amersfoort Racing. Hij eindigde als vijfde in het klassement met twee overwinningen op zak. Aan het einde van 2021 mocht hij de F2-test rijden voor Van Amersfoort Racing in Abu Dhabi. 

Cem Bolukbasi F1 esports 2018_2

Charouz

Ondanks zijn achtergrond met Van Amersfoort Racing rijdt Bölükbasi voor Charouz Racing System in 2022. "De Formule 2 auto's komen zo dicht mogelijk bij een Formule 1-auto en ik ben vastbesloten om mij 110% te geven om te leren hoe ik de auto onder de knie kan krijgen en mijn potentie als coureur te bewijzen", aldus een enthousiaste Bölükbasi. 

Teameigenaar Antonín Charouz heeft ook zin in de samenwerking met de Turkse coureur. "Het wordt een lang en zwaar seizoen met 14 races en daar kan hij zijn voordeel uit halen. Van onze kant zullen we er uiteraard alles aan doen om hem de beste auto te bieden en hem te begeleiden in zijn leertraject."

Het Formule 2-seizoen begint met testen in Bahrein op 2 tot 4 maart waar Bölükbasi dus in het F2-stoeltje bij Charouz zit.

Lees ook: Functie Michael Masi binnen organisatie FIA aangepast

Lees ook: Maserati eerste Italiaanse Formule E-team per 2023

Lees ook: Yamamoto sluit Honda-comeback niet uit

door Jay Hartman

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden