Marko twijfelt over Mercedes-aanwinst Russell

door Patrick Wuite
3639737

Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko heeft zijn twijfels over George Russell en diens racecapaciteiten. Dat liet de Red Bull-topman weten in gesprek met het Tsjechische Autorevue.

George Russell komt aankomend seizoen uit voor het team van Mercedes, nadat hij drie seizoenen voor het team van Williams reed, waar hij vooral opviel in de kwalificaties. Hij werd ook in Engeland liefkozend 'Mr Saturday' genoemd en niet zonder reden. Hij werd in 2019 niet één keer verslagen door Robert Kubica, in 2020 bleef hij ongeslagen in zijn duel tegen Nicholas Latifi en in 2021 imponeerde hij in de verregende kwalificatie in België, toen hij zich als tweede kwalificeerde. In Rusland haalde hij nog een keer Q3 en noteerde hij de derde tijd.

Afgelopen seizoen wist Latifi Russell slechts twee keer te verslaan op een zaterdag, maar op zondag was het duo veel meer aan elkaar gewaagd en dat viel ook Helmut Marko op.

WilliamsF1_54687_HiRes

Racepace

"Nu hij een Mercedes-coureur is gaan we zien of al die lof die hij kreeg gerechtvaardigd is. Ik moet het nog maar even zien. Over zijn snelheid op zaterdag zijn er geen twijfels, hij is sensationeel in de kwalificatie. Maar als je kijkt naar zijn racepace, dan zie ik dat hij niet heel veel sneller was dan zijn teamgenoot Latifi", stelt de Oostenrijker.

Lees ook: Marko: Bottas is een 'loser' in het verkeer

Lees ook: Jonathan Wheatley: Openbaar maken FIA-radio grote fout

Lees ook: Tost: Met twee rookies ga je het niet meer redden in de F1

 

 

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen