Kevin Magnussen sluit terugkeer naar middenveld Formule 1 uit

door Jay Hartman
3639737

Voormalig Formule 1-coureur Kevin Magnussen wijst een aanbod voor een terugkeer naar de Formule 1 af als het geen racewinnend team is. Magnussen zegt tegen RACER dat hij de rest van zijn carrière wilt racen met een kans en de hoop om te winnen. 

De voormalig Haas-coureur is het afgelopen raceseizoen actief geweest in IMSA en de 24 uur van Daytona. Ook maakte hij een eenmalig optreden voor McLaren in de IndyCar. En hoewel de Formule 1 nog steeds een jongensdroom is, ziet Magnussen het niet zitten om terug te keren naar een team in het middenveld. Hij kraakt zijn ervaring bij een middenveld team niet af, maar benadrukt wel dat hij het niet nog een keer zou doen. Hij wil voor de winst gaan en dus zal hij elk aanbod afslaan als het niet van een racewinnend team komt. 

Kevin Magnussen poseert voor de pers Grand Prix Australië 2020

Passie voor autosport

Magnussen is tevreden met zijn raceleven in de Verenigde Staten. Hij vertelt dat hij de passie en plezier voor de autosport weer heeft terug gevonden. De Deen is vorig jaar ook vader geworden van een dochter, maar dat weerhoudt hem niet om in andere klasses van de autosport te rijden. 

Hij is nog niet zeker in welke andere klasses hij gaat rijden buiten zijn bestaanden verplichtingen om. Momenteel zit hij in het Peugeot Hypercar-project waarmee hij zijn debuut gaat maken op Le Mans. "Winnen is mijn belangrijkste focus en de belangrijkste prioriteit. Ik wil dingen niet voor de helft doen, dus we gaan zien wat de toekomst brengt. Ik ben nog vrij jong en ik heb hopelijk nog heel wat jaren in de autosport over waar ik hopelijke enkele van mijn motorsportfantasieën kan bereiken", aldus Magnussen. 

Lees ook: Nicholas Latifi over bedreigingen: Het ligt nu volledig achter me

Lees ook: Vettel toont interesse voor off-road carrière na finale in Race of Champions

Lees ook: Daniel Ricciardo ziet zege in Monza als grootste moment uit carrière

door Jay Hartman

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden