Vettel toont interesse voor off-road carrière na finale in Race of Champions

door Jacobine van den Berg
10-saturday-monza

Sebatian Vettel verloor de finale van de Race of Champions van Sebastien Loeb. Toch zegt de Duitse coureur tegenover The Race dat hij wel openstaat voor een toekomst in het off-road racen.

De Race of Champions is een jaarlijks terugkerend race-evenement waarin coureurs uit verschillende landen en verschillende klasses strijden met dezelfe wagens. Dit gebeurd altijd op unieke locaties. Dit jaar werd de race georganiseerd in het noorden van Zweden en werd er gereden op ijs en sneeuw.

Moeite 

Vettel had op zaterdag nog veel moeite op het ijs. Samen met Mick Schumacher kwam hij namens Duitsland in de landenwedstrijd niet verder dan de kwartfinale. Toch had de viervoudig wereldkampioen Formule 1 het rijden op ijs beter door tijdens de individuele wedstrijd op zondag. Hij kwam tot de finale, maar moest genoegen nemen met de tweede plek.

Gevraagd of hij vaker op dit soort wegen zou willen rijden gaf Vettel waan dat hij nog wat werk te verrichten heeft, maar bovenal was hij erg optimistisch. ‘’Ik denk dat ik er erg van genoot. Je hebt tijd en ervaring nodig, maar als iemand mij nog een kans wil geven en wat tijd heeft, dan wil ik zeker naar de mogelijkheid kijken’’, zegt de viervoudig wereldkampioen. Voorlopig ligt de Duitser echter nog vast in de F1, waar hij zich in 2022 opmaakt voor zijn tweede seizoen bij Aston Martin. 

Lees ook: Massa: Sainz kan meedoen om wereldtitel

Lees ook: Steiner: Haas kan door nieuwe regels kampioen worden

Lees ook: Marko twijfelt over Mercedes-aanwinst Russell

 

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen