Daniel Ricciardo ziet zege in Monza als grootste moment uit carrière

door Jacobine van den Berg
Header liveblog 1 Bahrein

Daniel Ricciardo won afgelopen seizoen de Grand Prix van Italië in Monza. Hij noemt deze overwinning ‘de grootste’ uit zijn carrière. Het was de eerste zege voor de Australiër sinds zijn vertrek bij Red Bull Racing eind 2018.

Na twee lastige seizoenen bij Renault vertrok Ricciardo naar McLaren. Ricciardo heeft ook de eerste seizoenshelft veel moeite gehad om te wennen aan de voor hem nieuwe bolide. Nadat titelrivalen Max Verstappen en Lewis Hamilton uitvielen in Monza, won Ricciardo de race met achter zich teamgenoot Lando Norris. 

Achtbaanrit

"Hoe meer tijd er verstrijkt sinds Monza, hoe meer ik me realiseer wat het effect ervan is en ik denk echt dat dit het grootste moment, mijn grootste overwinning, of soort racedag uit mijn autosportcarrière is geweest", aldus Ricciardo tegenover GP Fans.

Gevraagd naar of afgelopen jaar de grootste achtbaanrit uit zijn carrière was, zei hij: "Ja, ik zou zeggen van wel. De tweede helft van 2018 kende uitdagingen en destijds was dat de grootste, maar afgelopen jaar als één geheel, absoluut. Als ik denk aan de eerste seizoenshelft en de hoogtepunten daarvan, was het behoorlijk wild.” De coureur uit Perth kijkt dus tevreden terug op de tweede seizoenshelft. 

Lees ook: Massa: Sainz kan meedoen om wereldtitel

Lees ook: Steiner: Haas kan door nieuwe regels kampioen worden

Lees ook: Marko twijfelt over Mercedes-aanwinst Russell

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen