Nicholas Latifi over bedreigingen: Het ligt nu volledig achter me

door Jacobine van den Berg
Header liveblog 1 Bahrein

Nicholas Latifi was aanwezig bij de Autosport Awards en ging uitgebreid in op de bedreigingen die hij ontving via sociale media. De Williams-coureur onderwerp van gesprek na zijn crash tijdens de veelbesproken Grand Prix van Abu Dhabi. De opmerkingen hadden veel effect op de coureur, maar hij zegt dat hij dit nu volledig achter hem heeft kunnen laten. 

Tijdens de laatste race van het 2021-seizoen was Latifi een hoofdrolspeler in de titelstrijd geworden. In ronde 53 crashte hij met zijn Williams-auto in bocht 14. Naar eigen zeggen hadden de banden veel vuil opgepikt na een wiel-aan-wiel gevecht met Haas-coureur Mick Schumacher. Door de crash werd de safety car naar buiten gebracht, waardoor Max Verstappen uiteindelijk dichtbij Lewis Hamilton kon komen. Op versere softs wist Verstappen voorbij te gaan aan Hamilton en zo zijn eerste wereldtitel kon pakken

Mensen gaven op social media Latifi de schuld van de uitkomst. Sommige mensen gingen dusdanig ver en stuurde doodsbedreigingen aan het adres van de coureur. Voor de camera van Sky Sports geeft Latifi aan dat hij het voorval achter zich heeft gelaten. "Ik heb al wel het gevoel dat het achter me ligt. Het is gewoon iets dat is gebeurd. Het waren na afloop wel een paar spannende dagen."

Latifi had de reacties al verwacht

Ondanks dat de berichten choquerend waren, verwachtte de Canadees al dat hij dergelijke berichten kon krijgen. "Het is onderdeel van de sport. Ik verwachtte al dat zoiets zou gaan gebeuren. Dat gaf ik ook aan in mijn bericht op social media. Het nieuwe seizoen zal hopelijk meer dingen geven voor mensen om over te praten en zich op te focussen", zo besluit Latifi.

Lees ook: Massa: Sainz kan meedoen om wereldtitel

Lees ook: Steiner: Haas kan door nieuwe regels kampioen worden

Lees ook: Marko twijfelt over Mercedes-aanwinst Russell

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden