Lando Norris verlengt contract voor vier jaar bij McLaren

Header liveblog 1 Bahrein

Lando Norris tekent voor vier jaar bij McLaren en blijft dus bij het team tot 2025. Het is de volgende coureur van de 'jongere generatie' die een groot contract tekent. Eerder verlengde Charles Leclerc en Max Verstappen hun contracten bij hun teams voor een aantal jaar. 

Norris reed een geweldig seizoen bij McLaren waarin hij vier podiums scoorde en een pole position. Voor de Grand Prix van Monaco vorig jaar tekende hij al voor een paar jaar bij, maar het team is zo tevreden met de Brit dat hij tot 2025 mag blijven.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lando Norris (@landonorris)

Toegewijd aan McLaren

Teambaas van McLaren Andreas Seidl zegt hiermee aan te geven dat hij in het talent van Norris vertrouwt en gelooft. Hij is ervan overtuigd dat de verlenging van het contract de juiste stap in de richting is voor het team om hen naar het wereldkampioenschap te brengen. Ook zijn samenwerking met Daniel Ricciardo, die een contract tekende tot 2023, zullen meewerken naar het doel om het kampioenschap te winnen. 

Norris zegt dat teams over mensen gaan en het team van McLaren voelt voor hem als familie. "Ik ben in die team opgegroeid en ik wil verder deel uit maken van de reis die McLaren aflegd. Hun progressie geeft me enorm veel vertrouwen in de toekomst, dus de beslissing was snel gemaakt om het contract te verlengen", aldus de Brit. 

Norris toont vrijdag 11 februari de nieuwe MCL36 samen met teamgenoot Ricciardo op het hoofdkantoor van McLaren. 

Lees ook: Formule 1 schrapt kniel-ceremonie voorafgaand aan de race

Lees ook: Max Verstappen: Wereldtitel niet overschaduwd door finale in Abu Dhabi

Lees ook: Kevin Magnussen sluit terugkeer naar middenveld Formule 1 uit

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden