Formule 1 schrapt kniel-ceremonie voorafgaand aan de race

door Jay Hartman
10-saturday-monza

De Formule 1 schrapt het knielen van de coureurs voorafgaand aan de races. De afgelopen twee jaar is er voor elke grand prix een speciaal moment geweest waarin de coureurs hun steun konden betuigen tegen racisme in de sport.

President en algemeen directeur van de koningsklasse Stefano Domenicali geeft de coureurs nu niet meer de speciale gelegenheid in het 2022-seizoen. Hij wilt dat de sport zich gaat concentreren op acties in plaats van gebaren. Hij vindt het belangrijk dat het gebaar er is gekomen, maar hij wilt progressie maken om de sport ook daadwerkelijk inclusief en diverser te maken. 

Pierre Gasly en Valtteri Bottas tijdens we race as one moment Grand Prix Qatar 2021

Verandering

Domenicali zegt dat het gebaar vooral belangrijk was om aan te geven dat de Formule 1 de intentie heeft om te veranderen. Nu die intentie is getoond vindt hij het tijd om de volgende stappen te zetten naar echte verandering binnen de sport. De focus ligt daarom op diversiteit binnen de sport. Hij zegt wel dat coureurs nog steeds vrij zijn om te knielen, maar dat er geen officieel moment ervan wordt gemaakt. Ook afgelopen seizoen werd er volop gebruik gemaakt van het speciale moment. 

De eerste stap naar diversiteit binnen de sport is volgens Domenicali nu gezet. De algemeen directeur maakte eerder op de dag al bekend dat de sport de studiebeurzen voor ondervertegenwoordige groepen door gaat zetten tot aan 2025. De volgende stap in het plan van Formule 1 om de diversiteit in de sport te vergroten. 

Lees ook: Kevin Magnussen sluit terugkeer naar middenveld Formule 1 uit

Lees ook: Nicholas Latifi over bedreigingen: Het ligt nu volledig achter me

Lees ook: Vettel toont interesse voor off-road carrière na finale in Race of Champions

door Jay Hartman

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen