Formule 1 verlengt engineering programma voor ondervertegenwoordigden

door Jay Hartman
alonso sprint imola

De Formule 1 verlengt de studiebeurs voor het Formula 1 Engineering Scholarship-programma voor ondervertegenwoordigde groepen tot 2025. Daarmee zet F1 hun 'We Race as One'-campagne voort waarmee ze streven naar meer diversiteit binnen de sport. 

Vorig jaar werden de Formula 1 Engineering Scholarships opgezet nadat de sport een miljoen dollar aan donatie kreeg van voormalig F1-voorzitter Chase Carey. Het programma is een succes gebleken. Het programma is zo'n succes gebleken dat ze de beurzen doorzetten tot en met 2025 waarin er elk jaar tien studenten een beurs kunnen krijgen. De beurzen zijn voor mensen met achtergestelde sociaal-economische achtergronden. 

Sergio Pérez Red Bull pitstop tijdens Grand Prix Abu Dhabi 2021

Studiebeurs

De studiebeurs betalen het volledige collegegeld en alle kosten aan levensonderhoud van de student voor de gehele duur van de studie. Tien studenten zijn vorig jaar door de beurzen geholpen en zijn begonnen aan stages in bachelor- en masteropleidingen in engineering. Dat is ook een extra onderdeel waar de sport ze bij helpt om ze plaatsen aan te bieden voor stages in het hele bedrijf. "We zijn toegewijd aan het vergroten van de diversiteit en kansen binnen deze sport. We willen ervoor blijven zorgen dat talent van ondervertegenwoordigde groepen de juiste kansen krijgt", aldus algemeen directeur van de Formule 1 Stefano Domenicali.

Lees ook: Nicholas Latifi over bedreigingen: Het ligt nu volledig achter me

Lees ook: Vettel toont interesse voor off-road carrière na finale in Race of Champions

Lees ook: Daniel Ricciardo ziet zege in Monza als grootste moment uit carrière

door Jay Hartman

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen