Horner voorziet nog veranderingen aan RB18

door Patrick Wuite
Header liveblog 1 Bahrein

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner bevestigt de geluiden dat er nog veel veranderd gaat worden aan de RB18 voor de eerste race van het seizoen. 

Red Bull-adviseur Helmut Marko liet het de afgelopen weken al vaker doorschemeren: de auto die gepresenteerd wordt, is niet de auto waarmee er getest én geracet gaat worden. "De presentatie is vooral voor de sponsoren en fans belangrijk", vertelde hij aan het Duitse Sport1. De teams willen zo lang mogelijk verbergen wat ze hebben bedacht bij deze ingrijpende regelwijziging. Tussen neus en lippen door liet de Oostenrijker al weten dat Red Bull met een updatepakket naar Bahrein gaat komen. Christian Horner onderschrijft die woorden.

"Tegen die tijd is de auto echt compleet veranderd. De auto's gaan zich razendsnel ontwikkelen gedurende het seizoen. De leercurve is ontzettend steil. Het gaat weer een wapenwedloop worden", voorspelt de teambaas van Red Bull Racing. 

Horner

Waakzaam

Met de RB18 hoopt Red Bull de wereldtitel van Max Verstappen te prolongeren en als het aan Christian Horner ligt, gebeurt dat ook, maar toch houdt hij nog een slag om de arm. "We weten niet of we iets over het hoofd hebben gezien bij deze reglementswijziging. Heeft een ander team het beter voor elkaar dit jaar aangezien onze focus volledig op 2021 lag? Maar vooralsnog denken we dat het een goede auto is", besluit de Brit.

Lees ook: BREAKING: Red Bull presenteert nieuwe bolide Verstappen en Pérez

Lees ook: Norris sprak met andere teams: De teams kan je wel raden

Lees ook: Bleekemolen teamgenoot Barrichello tijdens Cup Series

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden