Bleekemolen teamgenoot van Barrichello tijdens Brazil Stock Car Cup Series 2022

door Olav van Boxtel
10-saturday-monza

Jeroen Bleekemolen zal in Brazilië de Stock Car Cup Series gaan rijden samen met Rubens Barrichello. Vele andere grote coureurs uit de Braziliaanse autosport zullen ook aanwezig zijn. Het is de derde keer voor Bleekemolen dat hij mee mag doen aan de Brazil Stock Car Cup Series.

Jeroen Bleekemolen is een van de weinige buitenlanders die mee mag doen aan de Stock Car Cup Series. Deze zijn namelijk vooral bedoeld voor Braziliaanse autocoureurs. Toch heeft hij voor de derde keer een uitnodiging ontvangen en zal hij samen met teamgenoot Rubens Barrichello gaan deelnemen aan deze series.

'Interlagos is veel vetter in het echt'

"De Brazil Stock Car Cup Series lijkt een beetje op de DTM", zegt Bleekemolen. "Het gaat echt enorm hard. We kennen natuurlijk het Interlagos circuit van televisie, maar in het echt is hij nog veel vetter", gaat hij door. "Vooral hoe smal de baan daadwerkelijk is, valt op als je erop rijdt."

Een toevoeging aan de bolides tijdens deze series is dat de coureurs gebruik kunnen maken van een zogenoemde 'Push to Pass' knop. Deze zorgt voor bijna 60PK extra vermogen. Voor op een smalle en snelle baan dus erg handig voor de auto's. "Dat zijn wel dingen waar je aan moet wennen", stelt Bleekemolen. "Maar ik heb er enorm veel zin in, vooral omdat er alleen maar professionele autocoureurs meedoen."

Bleekemolen car Brazil Series
Auto Bleekemolen Brazil Stock Car Cup Series

Verleden 

Al twee keer eerder reed Bleekemolen dus mee met deze Cup Series op Interlagos. Twee keer regende het. "Ik heb al een keer bijna gewonnen. We werden toen tweede, maar hadden enorm veel regen tijdens die race. De tweede keer dat ik meedeed was het niet anders." gelukkig voor Bleekemolen ziet de weersvoorspelling er voor komende week een stuk beter uit en zal het nagenoeg droog blijven tijdens de series.

"Het hele veld rijdt hier normaal gesproken binnen een seconde van elkaar, dus dat wordt gas geven. Dat gaan we dan dus ook maar mooi doen", sluit Bleekemolen af.

 

Lees ook: Formule 1 schrapt kniel-ceremonie voorafgaand aan de race

Lees ook: Lando Norris verlengt contract met vier jaar bij McLaren

Lees ook: Max Verstappen: Wereldtitel niet overschaduwd door finale in Abu Dhabi

 

 

door Olav van Boxtel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden