Aston Martin onthult nieuwe en 'echte' AMR22

Header liveblog 1 Bahrein

Aston Martin heeft hun nieuwe wapen voor 2022, de AMR22, van Sebastian Vettel en Lance Stroll gepresenteerd. 

Het iconische Britse automerk keerde vorig seizoen terug in de Formule 1 na een afwezigheid van 61 jaar, maar een leuke comeback werd het niet. Door de reglementswijzigingen aan de vloer, waar een stuk van de wagenbodem werd weggesneden, zodat de auto's minder neerwaartse druk genereerden, was team Silverstone minder competitief als in 2020, toen het zelfs een race won. Het team maakte snel de keuze om 2021 links te laten liggen en besloot zich te gaan focussen op 2022, wat resulteerde in een zevende plaats in het constructeurskampioenschap. 

Het hoogtepunt van het seizoen was de tweede plaats van Sebastian Vettel in Azerbeidzjan. In Hongarije kwam hij ook als tweede over de meet, maar een paar uur na de race werd hij gediskwalificeerd. Ook voor Lance Stroll was het geen geweldig seizoen, met een zesde plaats in Qatar als beste klassering. Desalniettemin mogen beide coureurs blijven. 

6762_LS_AM_F1_ST_001_04a_w4_F_RGB_LYRD_AML copy

'Echte auto'

Waar Haas renders liet zien van een eerdere versie van de 2022-auto en Red Bull een showcar toonde, presenteert Aston Martin wel een 'echte' 2022-auto. Volgens Matt Bishop, de hoofd communicatie van Aston Martin, gaan ze deze auto ook daadwerkelijk gebruiken tijdens de wintertest in Barcelona. 

Lees ook: Williams maakt onthullingsdatum FW44 bekend

Lees ook: BREAKING: Red Bull presenteert nieuwe bolide Verstappen en Pérez

Lees ook: Verstappen voelt geen extra druk: Ik doe wat ik altijd doe

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen