McLaren toont MCL36 van Lando Norris en Daniel Ricciardo

3639737

Het team van McLaren heeft de MCL36, de nieuwe bolide van Daniel Ricciardo en Lando Norris, die onlangs zijn contract verlengde,  gepresenteerd. 

Ondanks dat McLaren een positie verloor in het constructeurskampioenschap in 2021, na een eindsprint van Ferrari, was het een geslaagd jaar voor het team uit Woking. Na een droogte van 9 jaar wist het ooit zo succesvolle team eindelijk weer een race te winnen, door een 1-2 op Monza, met Ricciardo die als winnaar uit de strijd kwam. Twee weken later in Rusland had Norris kunnen winnen, nadat hij op zaterdag de pole pakte, maar hij maakte een verkeerde keuze toen het begon te regenen, maar al met al kende de Brit een prima seizoen, met vier podiumplaatsen en een zesde plaats in het kampioenschap.

Dit jaar hoopt McLaren weer wat dichterbij de top te komen, maar een wereldtitel zit er nog niet in, stelt Zak Brown. "Het doel is om competitiever te zijn dan afgelopen jaar", liet de McLaren-directeur weten aan Motorsport.com.

MCL36_Launch_1_side_DR_Velo

Toekomst

McLaren focust zich vooral op de komende jaren. Zo komt er in 2024 een nieuwe windtunnel en vanaf dan wil het team weer op reguliere basis meevechten voor de wereldtitel en met de contractverlenging van Lando Norris speelt het team al wel in op de toekomst. De Britse coureur, die nu tot het einde van 2025 vastligt, wil namelijk graag bij McLaren races en kampioen worden, ondanks dat andere teams interesse in hem hadden. 

Lees ook: Vettel hoopt dat Masi blijft: verricht uitstekend werk

Lees ook: BREAKING: Bahrein verlengt grand prix tot en met 2036

Lees ook: Mercedes: Inhalen wordt vrijwel zeker makkelijker

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen